Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolist godine

Rončević: Glas Sutiću, ne zato što sam ga ja doveo

Nikola Sutić
Foto: VL
1/2
16.12.2009.
u 10:00

Franu Vićana Rončević smatra stožernim igračem Juga koji igra i napad i obranu vrhunski, a potom opasnog ljevaka Maru Jokovića te Igora Hinića.

Bore Rončević iznenadio je odgovorom tko je najbolji vaterpolist u 2009.

– Nikola Sutić iz Šibenika! Najbolji je, ne samo zato što je moj igrač kojega sam ja doveo. Vrhunski je igrao obranu, kao i napad. Neprikosnoven je i ubitačan u oba smjera. Pustite ga i zabit će vam gol, a u obrani će vas zaposliti da ne znate gdje ste. 

Odmah do njega smjestili ste Franu Vićana.

– Bio je stožerni igrač Juga, vratar u kojega se možete pouzdati. Povučen, miran i samozatajan, a uvijek daje maksimum. Na svakoj utakmici ove sezone obranio je 10 do 12 udaraca.

Visoko ste rangirali i Maru Jokovića.

– Veći dio sezone 'lijeva ruka' bio je jako bolestan, ali pobijedio je bolest i u nekoliko kola zaigrao vrhunski. Veličanstven povratak! A to je samo najava da će sljedećih 10-12 godina igrati vrhunski.

Što vam se svidjelo kod Igora Hinića?

– Bio je stožerni igrač Mladosti, ali i reprezentativac bez kojega se nije mogla zamisliti ni jedna utakmica. Razarač obrane. Katkad napravi prekršaj u napadu, ali i zaradi isključenja, peterce, zabije pokoji pogodak. Često i do 50 posto zasluga za pobjedu ide na njegov konto.

A preostala trojica?

– Sandro Sukno je vrlo mlad, a postao je strašan igrač. U srazu s vrhunskim obrambenim igračima uvijek je izlazio kao pobjednik. Mladi ubojica! S druge strane, nije sebičan. Ima tajming, zna kad će nastupiti agresivno, a kada će dodati loptu. Andro Bušlje je izvanredan obrambeni igrač. Imponira njegova sigurnost i snaga u obrani. Sljedećih godina bit će jedan od najboljih igrača kluba, a i reprezentacije. Petar Muslim izvrstan je mladi igrač koji je pokazao da može igrati vanjske linije i na centru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije