Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DER SPIEGEL

Ronaldo najbrži nogometaš današnjice

Cristiano Ronaldo
Reuters
11.12.2009.
u 10:59

Prema istraživanju koje je proveo njemački dnevnik Der Spiegel, Portugalac u redovima Real Madrida Cristiano Ronaldo najbrži je nogometaš današnjice.

Der Spiegel je tako izračunao da je najveća brzina koju Ronaldo postiže u punom sprintu 33,6 kilometara na sat, a tik do njega krilni je nogometaš Bayern Münchena Arjen Robben čija brzina doseže 32,9 kilometara na sat.

Na popisu od trećeg do petog mjesta poredale su se Arsenalove uzdanice Theo Walcott i Robin van Persie te Wayne Rooney iz Manchester Uniteda.

Za usporedbu, najbrži čovjek današnjice i svjetski rekorder na 100 i 200 metara, jamajčanski sprinter Usain Bolt, razvija najveću brzinu od 44,7 kilometara na sat.

Najbrži nogometaši svijeta prema istraživanju Der Spiegela:

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 33,6 km/h
2. Arhen Robben (Bayern München) 32,9 km/h
3. Theo Walcott (Arsenal) 32,7 km/h
4. Wayne Rooney (Manchester United) 32,6 km/h
5. Robin van Persie (Arsenal) 32,1 km/h

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije