Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak

Romantična ideja: Berlusconi i Galliani kupuju Monzu

Silvio Berlusconi
Foto: IPA/PIXSELL
1/3
06.09.2018.
u 16:32

Ideja je tu, ali još ništa nije definirano. Međutim, preuzimanje Monze je romantična ideja - kazao je Galliani

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi (82) korak je do povratka u nogomet, ali ne u Milan kojeg je vodio 31 godinu, već u Monzu.

Kako prenose talijanski mediji Berlusconi i Adriano Galliani namjeravaju kupiti trećeligaša Monzu. 

>> Pogledajte razgovor s fotoreporterom kojem su vatreni promijenili život

- Ideja je tu, ali još ništa nije definirano. Međutim, preuzimanje Monze je romantična ideja - kazao je Galliani, godinama najbliži Berlusconijev suradnik u Milanu.

Trenutačni vlasnik kluba je Nicolo Colombo, sin Felicea Colomba koji je bio predsjednik Milana od 1977. do 1980. godine. U svojoj 106 godina dugoj povijesti Monza nikada nije igrala u Serie A, a navijači se nadaju kako bi pod Berlusconijevim vodstvom mogla ostvariti povijesni uspjeh.

- Monza je definitivno romantična ideja nakon prodaje Milana. Predsjednik živi tri km od Monze u Arcoru, a ja rođen sam u gradu - dodao je Galliani.

Berlusconi je prošle godine prodao Milan kineskim tajkunima za oko 740 milijuna eura. Pregovori su trajali oko dvije godine, dva puta su prekidani, ali su Kinezi na koncu kupili klub. Međutim, kako nisu na vrijeme podmirili financijske obveze, u srpnju ove godine klub je preuzeo američki fond Elliott Management Corporation.

Za vrijeme Berlusconijeve vladavine Milan je osvojio ukupno 29 trofeja pri čemu i pet naslova europskog prvaka.

Komentara 1

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
16:35 06.09.2018.

Romantična ideja: Berlusconi i Galliani kupuju Monzu iz koje če stvoriti formulu jedan Scudetta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije