Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNI KAOS

Igrači Liverpoola protiv vodstva kluba i Superlige, BBC: Izašli su svi engleski klubovi

Reuters
20.04.2021.
u 23:34

Iz natjecanja je istupio Manchester City, a uskoro će i Chelsea, potom Atletico Madrid i Barcelona...

Navijači Chelseaja "okupirali" su  Stamford Bridge i prosvjedovali protiv ulaska voljenog im kluba u Superligu, što je očito stiglo do ušiju Romana Abramoviča, koji je odlučio odbiti Florentina Pereza te se povući iz te "lige bogataša". Identičnu odluku donijelo je i vodstvo Manchester Cityja, no službeno! Ali to je tek početak lavine... BBC javlja kako su svi engleski klubovi odlučili napustiti Superligu.

Vlasnik Chelseaja bojao se da bi ulazak u Superligu naštetio njegovom i imidžu kluba te da bi zasjenilo njegov rad u lokalnoj zajednici. Nije želio riskirati jer ipak je taj imidž gradio gotovo dva desetljeća.

Trenutno se priprema dokumentacija kojom će i službeno biti obznanjeno povlačenje iz natjecanja, doznaje BBC, koje je najavljeno prije manje od 48 sati, ali izazvalo je cijeli niz negativnih reakcija. Ne samo navijača već i nogometnih djelatnika, trenera, bivših i sadašnjih igrača... I City je prvi povukao najkonkretniji korak.

 

 

 

Od kritika se nisu suzdržavali ni oni koji bi trebali nastupati u Superligi. No vjerojatno je presudno bilo to što su iz Uefe i Fife najavili rigorozne sankcije onima koji bi trebali sudjelovati u Superligi.

Tako nešto podržali su svi europski nogometni savezi i jednostavno se u startu moglo naslutiti da liga nema budućnost. Bar ne ako se izvede ovako kao svojevrsni puč.

Igrači Liverpoola objavili su pak zajedničko priopćenje u kojem izražavaju neprijateljski stav prema kontroverznoj Superligi koju su pokrenuli između ostalih i vlasnici njihovog kluba.

- Ne volimo to i ne želimo da se to dogodi. To je naše zajedničko stajalište. Naš angažman prema klubu i njegovim navijačima je apsolutan i bezuvjetan - dodaju igrači u priopćenju koje je obavljeno na njihovim društvenim mrežama.

 

 

 

Stoga, uz Chelsea i Manchester City identičnu odluku navodno bi uskoro trebalo donijeti i Atletico Madrid, a realno je za očekivati da će popustiti Liverpool i Barcelona, koji su pod enormnim pritiskom navijača, medija, igrača i klupskih legendi.

Uslijed svih tih zbivanja izvršni dopredsjednik i prvi operativac Manchester Uniteda Ed Woodward podnio je ostavku, a pretpostavlja se kako je razlog takvog čina debakl sa Superligom. Više pročitajte OVDJE.

Nešto ranije danas oglasio se i Pep Guardiola, čije su riječi možda ponukale čelnike Manchester Cityja da istupe iz natjecanja.

- Sport nije sport kada ne postoji poveznica između uloženog truda i nagrade. To nije sport kada vam je uspjeh zagarantiran, to nije sport kada nije važno jeste li izgubili. Nije fer da se neki klub bori kako bi došao do vrha, a onda sazna kako se ne može kvalificirati u elitu jer je ona već zagarantirana za neke - rekao je Guardiola pazeći kako ne bi kritizirao svoj klub pa dodao:

- Ako me pitate po kojem su kriteriju birani klubovi koji će sudjelovati - ne znam. Za pokretanje Superlige sam saznao tek nekoliko sati prije objave, ali još uvijek ne znam detalje, kada ću ih znati onda ću vam reći što mislim. Volio bih kada bi predsjednik odbora koji stoji iza ovog projekta objavio svijetu razloge zašto bi neki klubovi igrali, a ostali ne bi. Zašto Ajax, koji je osvojio četiri ili pet Liga prvaka, nije među ovim klubovima. Pokretači Superlige imaju obavezu i dužnost razjasniti sva pitanja što prije.

Što se pak Barcelone tiče, njeno sudjelovanje u Superligi moglo bi biti uvjetovano odobrenjem članova, objavili su španjolski mediji.

Katalonska televizijska postaja TV3 izvijestila je da ugovor koji je Barcin predsjednik Joan Laporta potpisao s ostalih 11 klubova članova osnivača sadržava klauzulu koja klubu dopušta odustajanje od sporazuma ukoliko se njegovi članovi ne slože.

Španjolci navode kako se Laporta sastao s menadžerom Barcelone Ronaldom Koemanom kako bi objasnio stajalište kluba o Superligi i dogovorio razgovor s kapetanima Lionelom Mesijem, Gerardom Piqueom, Sergiom Busquetsom i Sergijem Robertom. Barcelona nije bila odmah dostupna za komentar ove vijesti.

Komentara 21

UM
umnjak
20:53 20.04.2021.

Napokon dobra vijest. Ostat ce samo glupi pohlepni vlasnici Ameri koji ne kuze kaj je nogomet i milijardu eura duzni Real i Barca kojima je ovo slamka spasa.

DE
DeGogi
20:48 20.04.2021.

Očigledno će u toj "super ligi" ostati samo Black Rock, JP Morgan i ostala ekipa s Wall Streeta koju je trebalo već 2008 izbrisati s planete.

HA
Hanok
22:56 20.04.2021.

Šteta, živio Liga Prvaka, koji se bori za male klubove. Zato imaju 4 kluba iz Španjolske, Italije, Engleske, Francuske i Njemačke. Jer te lige imaju po 4 prvaka svake godine, ahahahahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije