Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavio u Miamiju

Roger Federer uzeo 101. naslov: Ovaj se put nisam dao nasanjkati

01.04.2019.
u 14:53

Švicarac je tako s 37 godina na leđima osvojio četvrti naslov u Miamiju, a o njegovoj trajnosti zorno svjedoči podatak da je prvi finale na tom turniru odigrao još prije 17 godina (izgubio od Agassija)

Oni koji tvrde da je Roger Federer najbolji tenisač svih vremena sada imaju 101 argument za takvu tvrdnju. Švicarac je na ATP Masters 1000 turniru u Miamiju osvojio 101. turnir u karijeri, pobijedivši u finalu branitelja naslova Johna Isnera sa 6:1, 6:4.

Istina je da 211 centimetara visoki Amerikanac zbog ozljede stopala u završnici drugog seta uglavnom statirao, ali je isto tako činjenica da i dok je bio zdrav, u prvom setu, nije imao rješenja za Federerovu igru.

1/5

– Bio sam puno puta u takvoj situaciji kada je suparnik bio ozlijeđen ili se nije osjećao dobro. Neki su me put znali i nasanjkati, ali znam da s Isnerom to nije bio slučaj. Jasno mi je da se ozlijedio i samo se nadam da nije ništa ozbiljno – kazao je Federer u mikrofon Bradu Gilbertu nakon meča.

Švicarac je tako s 37 godina na leđima osvojio četvrti naslov u Miamiju, a o njegovoj trajnosti zorno svjedoči podatak da je prvi finale na tom turniru odigrao još prije 17 godina (izgubio od Agassija).

Njemu je to ujedno 28. naslov na “tisućicama” u 50. finalu (uspješniji od njega su samo Nadal s 33 i Đoković s 32 trofeja) a ujedno je i prvi tenisač s dva naslova u 2019. godini. I to ne samo u muškoj nego i u ženskoj konkurenciji! Prije Miamija Federer je, naime, ove godine osvojio i Dubai.

Prethodnih 19 turnira tenisača imalo je različite pobjednike, baš kao i svih 14 turnira tenisačica, što se dosad nikad u povijesti nije dogodilo.

Posljednji naslov među tenisačicama, u Miamiju, osvojila je Australka Ashleigh Barty i to pobjedom u finalu nad četvrtom nositeljicom Čehinjom Karolinom Pliškovom sa 7:6 (1), 6:3. Najveći je to uspjeh 22-godišnje Australke iz Ipswicha (gradić u blizini Brisbanea) i njezin ukupno četvrti naslov u karijeri.

>> Pogledajte razgovor s Bornom Ćorićem na Večernji TV-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije