Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENISKA LEGENDA

Roger Federer planira nastupiti na OI u Tokiju

Roger Federer i Novak Đoković
ISSEI KATO/REUTERS/PIXSELL
10.03.2021.
u 08:07

"Mislim da će velika promjena nastati za tri godine. No, znam i da ćemo Rafa, Novak i ja pokušati što duže ostati brzi i povećati broj naših naslova", poručio je Federer.

Švicarska teniska legenda, 39-godišnji Roger Federer u srijedu će na ATP turniru u Dohi odigrati svoj prvi službeni meč nakon više od godinu dana, a suparnik će mu biti Britanac Daniel Evans.

Od prošlogodišnjeg poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Australian Opena do ponovnog izlaska na teren u meču za ATP bodove, Švicarac je prošao dva operativna zahvata na koljenu i naporno radio na svojoj fizičkoj pripremi kako bi povratak na teren dočekao spreman i konkurentan za najveće trofeje.

S obzirom na probleme s koljenom i dugotrajnu stanku, Federer pažljivo bira turnire. No, jedan od onih koje ne misli propustiti je olimpijski turniru u Tokiju, gdje će pokušati osvojiti još jednu pojedinačnu medalju, onu zlatnu koja mu nedostaje u kolekciji.

"Sudjelovanje na Olimpijskim igrama je dio mog plana, iako su moji glavni ciljevi postavljeni od danas do Wimbledona, turnira koji će prethoditi onom olimpijskom. Nadam se da ću do tada biti potpuno spreman i da će pitanja o mom koljenu prestati", izjavio je Federer za televizijsku postaju BeIN Sports.

"Olimpijske igre su važan cilj. Nažalost, propustio sam Igre u Riju zbog ozljede lijevog koljena. Nadam se da ću se vratiti u Tokiju", dodao je Federer koji je još 2000. u Sydneyju poražen u pojedinačnom dvoboju za brončano odličje, sa Stanom Wawrinkom 2008. u Pekingu osvojio zlato u paru, a 2012. izgubio olimpijsko finale od Andyja Murrayja na wimbledonskoj travi.

Dok se Federer oporavljao od zahvata na koljenu njegovi najveći konkurenti Novak Đoković i Rafael Nadal u tom su vremenu iskoristili priliku kako bi izjednačili ili srušili neke Švicarčeve rekorde. Tako je Novak Đoković u ponedjeljak proslavio svoj 311. tjedan na 'broju 1' pojedinačne ATP ljestvice, čime je potisnuo Federera s vrha te liste, dok je Rafa Nadal 13. trijumfom u Roland Garrosu došao do Grand Slam trofeja broj 20 i izjednačio se s Rogerom. Đoković nakon novog, devetog trijumfa na Australian Openu, ima samo dva pehara manje od dvojice surekordera.

Nova generacija je uspjela otrgnuti samo komadiće, pehare na ATP Finalu i ponekom Mastersu 1000, ali među Grand Slam pobjednike se ugurao samo Dominic Thiem trijumfom na prošlogodišnjem US Openu, gdje je Đoković bio diskvalificiran, a Nadal odlučio preskočiti "život u karanteni u New Yorku".

"Problem nove generacije je što smo Novak, Rafa i ja uvijek bili tu. Netko od njih je mogao pobijediti mene, ali bi onda izgubio od Novaka, ili bi pobijedio Novaka, ali ne bi i Rafu, ili bi svladao Rafu, a izgubio od mene", objasnio je Federer problem tenisača koji će profitirati tek kad se "veliki trojac" počne osipati.

"Mislim da će velika promjena nastati za tri godine. No, znam i da ćemo Rafa, Novak i ja pokušati što duže ostati brzi i povećati broj naših naslova", poručio je Federer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije