Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon

Federer: Zbog ovoga što je izdržao, Marin je za mene heroj

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
16.07.2017.
u 18:04

Vidjelo se na Marinu da ima problema s ozljedom. Ali on nije igrač koji će predati meč. Nije ni sad

Marin Čilić nije uspio pobijediti Rogera Federera u finalu Wimbledona, nije mu pružio niti otpor kakav smo očekivali. U tome ga je dijelom spriječila i ozljeda noge do koje je došlo kod jednog njegova pada u drugom setu. Švicarac je pobijedio sa 6:3, 6:1, 6:4, a vrijeme trajanja (sat i 41 minuta) pokazuje da je to bio jedan od kraćih wimbledonskih finala.

Federer je tako u 36. godini osvojio osmi naslov u Wimbledonu, ukupno 19. Grand Slam turnir u karijeri, po čemu ulazi ne samo u povijest nego i u legendu. No, kako je Marin u jednom trenutku pustio suze zbog ozljede, tako je Roger na kraju meča zaplakao kad je shvatio da je srušio još jednu granicu, kad je postavio novi rekord.

Marin Čilić
1/29

Marin je pružio što je objektivno mogao u ovom trenutku, ostaje prvi hrvatski tenisač s dva finala na različitim Grand Slam turnirima. A nama za utjehu, i za uspjeh Rogera Federera zasluge snosi i jedan Hrvat - njegov trener Ivan Ljubičić. Preporodio je Švicarca, podignuo je njegovu igru (posebno bekhend) i zato: bravo Ljubo!

Na početku meča oba su tenisača imala manjih problema na servisu, ali su zadržali početni udarac. No, u petom gemu Čilić je malo lošije servirao, a Federeru ne treba puno. Oduzeo je servis našem igraču za 3:2, potom još jednom i dobio prvi set sa 6:3.

Švicarac je drugi set otvorio uspješno svojim servisom. Čilić je opet napravio pogrešku, pa je Federer poveo s 2:0. Marin je potom opet radi greške na svom servisu što Švicarac ne oprašta i radi break za 2:0 vodstvo. Na Marinu se vidjelo da ima nekih zdravstvenih problema, zatražio je i liječničku pomoć, ali nije bilo jasno je li problem u žuljevima ili u ozljedi stopala. 

Marin Čilić
1/17

- Žao mi je što je Marin pukao, a žao mi je i svih njegovih navijača. Možda neki misle da nije dao sve od sebe, ali ja znam da je pružio koliko je mogao. Vidjet ćemo jesu li samo žuljevi u pitanju - rekao je Zdenko Čilić, Marinov otac.

U nastavku je razina Čilićeve igre dodatno pala, donekle se oporavio tek u trećem setu, ali to nije bilo dovoljno da se pobijedi Federera u Wimbledonu.

- Zbog svega što je izdržao, što je nastavio igrati iako je bio ozlijeđen, Marin je za mene heroj - kazao je Federer prilikom podjele trofeja.

Čilić je rekao:

- Nisam u finalu odigrao svoj najbolji tenis, žao mi je zbog toga, to je sigurno pogodilo moje navijače u Hrvatskoj. No, iza mene su dva prekrasna tjedna u Wimbledonu i mogu samo čestitati Federeru.

Komentara 17

PU
Pukovnik
18:39 16.07.2017.

Nazalost je Marin dobio mnostvo negativni komentara i vrijedali su ga na osnovi toga sto je Hercegovac. Cak su ga podrugljivo nazivali "Bosanac" negirajuci tako njegovo hrvatsko-katolicko porijeklo (naglasavam da to nije moje stajaliste). Interesantno je da Dokovica isti ljudi svojataju i slave ga kao heroja sa velikim zanimanjem za njegov privatni zivot. Izgleda da je to neka hrvatska patologija mrziti svoje i velicati tude. Nazalost to objasnjava stoljeca tude vladavine i toliko prizeljkivanje tude cizme. U cemu je problem? Obrazovanje? Primitivizam? Elementarno neshvacanje? Preko 70 godina jugoslovenske propagande? Srecom stvari se mjenjaju: Komunjare, "urbani Jugoslaveni" (citaj HNS) itd. izumiru kao ugrozene vrste. Ubrzo ce ih stici sudbina bjeloglavog supa. A i reforma skolstva mozda ucini svoje. Nadamo se za nas i buducnost ovog naroda da ce biti tako.

EM
emojmile
22:19 16.07.2017.

Već doći tako daleko u tenisu i zaigrati finale, govori dovoljno o kvaliteti Marinovog tenisa. A njegove suze, koliko je čovjek. I koliko je to želio. Pravi sportas! Bez obzira na gubitak, drugi biti, dobiti veliku nagradu, je veliko djeloo svakog tenisača, a 2018 ćemo imati novi Wimbeldon :) Just go Marine.

DU
Deleted user
22:36 16.07.2017.

Bravo Marine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije