Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP biatlon

Roeiseland najbolja u sprintu

Marte Olsbu Roeiseland
Foto: DPA/Pixsell
14.02.2020.
u 23:34

Za Roeiseland je ovo prva individualna medalja sa svjetskih prvenstava, do sada je osvojila pet zlata u štafetama

Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland (27) osvojila je naslov svjetske prvakinje u biatlonu u Anterselvi u disciplini sprint 7.5 kilometara, ona je do svog drugog zlata na ovogodišnjem SP, bila je članica i norveške mješovite štafete u četvrtak, stigla s vremenom od 21:13.1 minuta pogodivši pritom devet od 10 zadanih meta te je stoga morala trčati jedan kazneni krug od 150 metara.

Srebro je sa 6.8 sekundi slabijim vremenom iako je pogodila svih 10 meta osvojila iskusna Amerikanka Susan Dunklee (34), dok je do bronce stigla Čehinja Lucie Charvatova (27) sa 21.3 sekundi slabijim vremenom od Roeiseland uz također jedan promašaj.

Za Roeiseland je ovo prva individualna medalja sa svjetskih prvenstava, do sada je osvojila pet zlata u štafetama, Dunklee je stigla do svog drugog srebra, 2017. je u Hochfilzenu bila druga u utrci na 12.5 kilometara, dok je Charvatova osvojila svoju prvu medalju u karijeri.

REZULTATI:
1. Marte Olsbu Roeiseland (Nor) 21:13.1/1 promašaja
2. Susan Dunklee (SAD)             +6.8/0  
3. Lucie Charvatova (Češ)         +21.3/1
4. Olena Pidrušna (Ukr)           +25.6/1 
5. Denise Herrmann (Njem)         +30.5/3
6. Lisa Vittozzi (Ita)            +37.6/2 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije