Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOJAN BOGDANOVIĆ

Rođeni Mostarac blista, hoće li mediji i kolege poslati prvog Hrvata na All-Star?

Bojan Bogdanović
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
20.01.2020.
u 08:30

S druge strane gledano, Bojan zabija više od peterostrukog All-Star igrača Kylea Lowryja (20,4) i četverostrukog all-starovca Jimmyja Butlera (20,3), a u leđa mu gleda i sjajni strijelac iz Clippersa Lou Williams (20,0)

Bojan Bogdanović ne posustaje. U najnovijoj pobjedi njegova Utah Jazza (doma protiv Sacramenta 123:101), Bojan je za nešto manje od 31 minute zabio 30 koševa. Šutirao je Mostarac iz igre 10-15 pri čemu je ubacio šest trica (iz devet pokušaja).

Sa svojim 21 košem Bogdanović je bio najzaslužniji za vodstvo svoje momčadi na poluvremenu od 63:49. U tih 17 minuta pogodio je sedam od osam šuteva, odnosno tri od četiri trice.

Bogey je tako još jednom potvrdio da je u sjajnoj formi, o čemu svjedoči i činjenica da je u posljednje četiri utakmice dvaput otišao do 30 koševa pa i preko, ali i da u posljednja dva tjedna, unutar kojih je odigrao sedam utakmica, prosječno ubacuje 25 koševa.

Harden je najbolji strijelac

Više nego svojim koševima Bojan se obradovao povratku ozlijeđenog braniča Mikea Conleyja koji bi mogao potrošiti dio lopti koje je naš košarkaš dobivao dok su igru organizirali Mitchell i Ingles.

– Conley je naš lider i velika je stvar što se vratio. Pokazao nam je da ne želi žuriti, da će polako tražiti svoj ritam i da nas želi sve razigrati. Osim toga, u trećoj četvrtini, kada su gosti poveli, pogodio je jednu važnu tricu. Jako je dobra atmosfera u našoj svlačionici i sve dok igramo kolektivno, nije važno tko zabija.

Pohvalio je Hrvat i svog francuskog suigrača, centra Rudyja Goberta (28 koševa, 15 koševa, 3 blokade).

– Gobert je bio monstrum u reketu, kako u zaštiti našeg reketa tako i napadajući suparnički. Razlog naše uvjerljive pobjede bila je naša obrana i dobra komunikacija. Povrh toga, jako smo dobro vrtjeli loptu u napadu pa je bilo situacija u kojima smo, u istom napadu, i po dvaput promijenili stranu.

U dosadašnjem dijelu sezone, u 41 utakmici, Bojanov je prosjek 21,3 koša po utakmici što ga čini 21. strijelcem NBA lige koje mjesto dijeli s Bostonovim krilom Jasonom Tatumom. Vodeći je, uvjerljivo, James Harden (37,1) ispred Giannisa Antetokounmpa (30,0) i Luke Dončića (28,9).

S druge strane gledano, Bojan zabija više od peterostrukog All-Star igrača Kylea Lowryja (20,4) i četverostrukog all-starovca Jimmyja Butlera (20,3), a u leđa mu gleda i sjajni strijelac iz Clippersa Lou Williams (20,0).

Sukladno tome Bojanovi navijači počeli su sanjariti o njegovu nastupu na ovogodišnjoj All-Star utakmici u Chicagu, no koliko je to realno, kazuje najnovije izvješće o glasanju navijača koje se uskoro zatvara. A na njemu, na listi Zapadne konferencije, Bojana nema među deset glasovima najnagrađenijih košarkaša među kojima prednjači Luka Dončić s 4,6 milijuna glasova ispred Jamesa Hardena koji ih ima 2,9 milijuna. Dakako, s te liste treba skinuti šestoplasiranog Stephena Curryja koji je ozlijeđen, ali i četvrtoplasiranog Alexa Carusa koji nije igrač Bojanove klase, ali je ljubimac navijača LA Lakersa kojih očito ima jako puno. Nevjerojatno je kako netko može doći niotkuda i postati toliko popularan da je po tome, u očima izdvojenih Lakersovih fanova, čak ispred jednog Anthonyja Davisa.

Srećom, glasovi navijača čine tek polovicu glasova, sada svoj odabir moraju dati i Bojanovi kolege košarkaši te mediji. Ako uspije, Bojan bi postao prvi Hrvat na utakmici najvećih zvijezda NBA lige. 

>>> Pogledajte konferenciju za medije Line Červara

Komentara 5

MA
magnum2013
10:31 20.01.2020.

Svakodnevno čitamo o košarkašima kako su dobri. Bogdanović, Šarić, Hezonja, Zubac.........Zašto ne igraju za HR jer nam je reprezentativna košarka dno dna.

LA
lajh1985
10:18 20.01.2020.

Trebao bih pogledat kako igra osim sto zabije 1 kos vise od jimmy butlera ove sezone...ali onih 5-6 tekmi sto sam u zadnje vrijeme gledao od miami-a uzeo bih butlera uvijek prije bogdanovica jel je po svoj ostaloj statistici osim osim tog jednog kosa vise po utakmici puno bolji igrac bas ove sezone

SL
shooshko.luka
09:28 20.01.2020.

Petrovic nije bio all star?!?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije