Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gimnastika

Robert Seligman izborio finale u Mađarskoj

Robert Seligman
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
06.09.2019.
u 21:52

Seligman je zauzeo odlično treće mjesto s ocjenom 14.350

Hrvatski gimnastički reprezentativac Robert Seligman plasirao se u finale konja s hvataljkama na Svjetskome kupu u mađarskome Szombathelyju, što mu je prvo međunarodno natjecanje na kojemu je nastupio nakon svibnja te trijumfa pred osječkom publikom kada je na domaćem terenu osvojio zlatno odličje.

U današnjim kvalifikacijama u Szombathelyu nastupila su trojica hrvatskih gimnastičara te dvije gimnastičarke, Robert Seligman jedini je hrvatski predstavnik koji je izborio nastup u subotnjem finalu zauzevši odlično treće mjesto s ocjenom 14.350.

Bolji od njega bili su samo Ukrajinac Oleg Verniaiev (14.750) te Slovenac Sašo Bertoncelj (14.350).

- Startna ocjena je bila 5.8, izbacio sam samo jedan element - bočni 'spindle', koji je dio moje najjače vježbe koju pripremam za SP. Nakon četiri mjeseca duge pauze i pobjede u Osijeku, ovo mi je bilo prvo natjecanje i osjećao sam se dosta nervozno i malo iscrpljeno, zbog priprema na kojima sam bio praktički do polaska ovdje.

Ne mogu biti nezadovoljan. Odvježbao sam bez veće pogreške, ocjena 14.350, treće mjesto. Dobio sam ono što sam i htio - da dva puta ovdje nastupim, da dva puta osjetim natjecanje - rekao je nakon kvalifikacija 33-godišnji Seligman.

Finale konja s hvataljkama na rasporedu je u subotu od 15.30 sati.

"- Vidjet ćemo kako ću se osjećati, hoću li ići jaču startnu ocjenu 6.1 ili istu ovu… To ćemo odlučiti uoči samog natjecanja. Dat ću sve od sebe i pokušati se popeti na još jedno pobjedničko postolje. Ali, za mene je najvažnije pokušati odvježbati što bolje, da ocjena bude što veća, preko 14 bodova i da se što bolje pripremim za Svjetsko prvenstvo.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama nastupio je i Jakov Vlahek koji je zbog pada sa sprave zaradio ocjenu 12.200 te se plasirao na 19. mjesto. Pad na doskoku kod posljednje dijagonale u vježbi na parteru finala je koštao Aurela Benovića koji je u naposljetku završio kao 16. s osvojenih 13.350 bodova.

Obje hrvatske predstavnice, Tina Zelčić i Petra Furač, nisu imale sreće kao niti gore spomenuti dvojac. Naime, obje su imale padove u svojim vježbama - Tina na gredi (11.050), a Petre i na gredi (10.800), i na parteru (9.850) te su ostale bez finala. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije