Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza Bayerna

Robben predvodi pobunu protiv Kovača, igrači ga miniraju kao Ancelottija

Niko Kovač
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
06.11.2018.
u 14:25

Ovoga Bayerna više se nitko ne boji. U momčadi nema kohezije ni uživanja u igri - kaže Lothar Matthäus

Iako se činio da je Bayern s četiri uzastopne pobjede nakon reprezentativne stanke izašao iz krize, domaći remi s Freiburgom ponovno je uzburkao strasti u Münchenu. Kritike na račun bivšeg hrvatskog izbornika stižu sa svih strana: od njemačkih medija i stručnjaka, preko supruga igrača pa sve do samih igrača! Kicker, naime, tvrdi da je došlo do pobune protiv Nike Kovača koju predvodi Arjen Robben.

“Robben želi što prije dobiti novog trenera i učinit će sve što treba da se to dogodi, a u toj ideji priključili su mu se Mats Hummels, Thomas Müller i Franck Ribery. Zvijezde bavarskog kluba smatraju da Kovač nije pravi čovjek za vodstvo njihova kluba. Ne radi se tu o privatnim problemima koje imaju s njim, već smatraju da ima premalo iskustva i da još nije izgradio autoritet”, piše Kicker koji u tekstu uspoređuje Kovačevu situaciju s onom koju je prolazio Carlo Ancelotti kojeg su igrači “minirali” i zbog čega je na kraju i otišao.

Idu na noge Borussiji D.

Tu vijest prenijeli su i poljski mediji koji su se nadovezali iz svoje perspektive, odnosno perspektive Roberta Lewandowskog. Tako navode da sjajni napadač nije protiv Kovača, ali da mu se ne sviđa atmosfera u klubu, zbog čega želi otići iz Bayerna.

Na cijelu situaciju osvrnuo se i legendarni Lothar Matthäus:

– Ovoga Bayerna više se nitko ne boji. U momčadi nema kohezije ni uživanja u igri.

Sve ovo događa se pred veliki derbi protiv Borussije koji će se u subotu igrati u Dortmundu. Doduše, Kovačeva momčad ima jednu utakmicu između, u srijedu će u Ligi prvaka ugostiti AEK, ali svi gledaju samo prema srazu s vodećom momčadi Bundeslige. I bit će to težak ispit za Kovača jer igraju protiv momčadi koja ove sezone još uvijek ne zna za poraz, i to u svim natjecanjima, a koja je, među ostalima, razbila Atletico Madrid s 4:0.

Poraz bi značio otkaz

– Utakmica s Borussijom je ključna. Ne bih htio biti u Kovačevoj koži ako izgubi taj susret – dodao je Lothar Matthäus.

I, zaista, izgubi li u subotu, Kovač će najvjerojatnije biti bivši, to je jasno i njemu. Ipak bi sedam bodova zaostatka za Borussijom, koliko bi bilo u slučaju poraza, loša atmosfera u klubu i nezadovoljni navijači bili previše za sve, bez obzira na to što bivši hrvatski izbornik iza sebe u ovom trenutku ima čelnike kluba koji su mu, za sada, dali javnu podršku.

Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
14:59 06.11.2018.

Sve su to bivše zvijezde na odlasku. Ali to ne mogu i ne žele ni shvatiti ni prihvatiti pa su im za sve drugi krivi. A sve u stilu: napad je najbolja obrana. Niko će odletiti ni kriv ni dužan...

KA
kajinx
14:59 06.11.2018.

Treba istjerati i Robena i Riberya i stvar rijesena.

LA
lakočemo
14:43 06.11.2018.

jučer bio najbolji na svijetu a danas ga šutiraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije