Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roger Federer

Rivalstvo s Nadalom mi je malo posebnije nego s Đokovićem, moram potpuno mijenjati igru

Roger Federer
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
20.11.2015.
u 10:19

- Za nijansu mi je posebnije rivalstvo s Nadalom jer s njim duže igram. Međutim, uživam igrati s Đokovićem, naši su dueli baš atletski.

Završni teniski masters u Londonu okupio je najveće tenisače današnjice. Tamo nastupaju igrači koji su tijekom godina razvili velika rivalstva, o kojima je jučer pričao Roger Federer. 

Vjerojatno najbolji tenisač u povijesti razvio je dva velika rivalstva, s Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem.

- Sva rivalstva su jedinstvena na puno načina. Što više igram protiv Đokovića, naši mečevi postaju sve posebniji. S Nadalom igram duže, naša finala Wimbledona su bila epska, baš kao i oni susreti u Roland Garrosu, koji su za mene bili teški. Drago mi je da su se Murray i Đoković probili. Za Novaka je bilo teško predvidjeti da će imati ovakvu seriju, dugo je bio zaglavljen na trećem ili četvrtom mjestu. Sve je preokrenuo i zato je naše rivalstvo postalo odlično.

Federer protiv Nadala nije dobro prolazio, u 34 međusobna susreta ima samo 11 pobjeda. Protiv Đokovića vodi 22:21.

- Za nijansu mi je posebnije rivalstvo s Nadalom jer s njim duže igram. Međutim, uživam igrati s Đokovićem, naši su dueli baš atletski. S Rafom imam osjećaj kao da u potpunosti moram promijeniti svoju igru da bih se mogao natjecati s njim, rekao je Federer. 

>>Federer 'potjerao' Đokovića s mjesta: 'Neće mi ručnik odrediti gdje ću sjediti'

Komentara 1

RA
ratkovucetic
11:38 24.11.2015.

U pravu je Švicarac Nadala ponekad može i pobjediti Đokovića malo teže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije