Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čeka se ždrijeb

Ristovski ne bi iz Rijeke prije – tetoviranja!

Ristovski
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
04.08.2017.
u 20:45

Prodaja fantastičnog beka bila bi neizdrživ udarac za ambicije.

Kad bi postajala nagrada za hrabro srce HNK Rijeke, Stefanu Ristovskom teško bi je netko odnio, a najveća konkurencija bio bi mu kum Marko Vešović. Makedonski reprezentativac protiv Red Bull Salzburga odigrao je još jednu doktorsku utakmicu.

Rujevicu branio kao kuću

Najvjerniji Kekov vojnik vodio je strašnu bitku s rebullovcima koji su jurišali kao bikovi na crvenu krpu, sa suigračima je Rujevicu branio kao rođeni dom. A silan posao u obrani okrunio je odličnim prodorom u samoj završnici iz kojeg je nastala asistencija za najveću priliku na utakmici. Da, Salzburg je imao više od igre, ali Gorgon je bio taj koji je na dodavanje Ristovskog promašio nemoguće.

Nije nikakvo čudo da je Makedonac najtraženiji Rijekin igrač u ovom trenutku, ne samo zbog posljednjih utakmica već i cijele prošle sezone. Klasne bekove jako je teško naći, Pep Guardiola “ulupao” je kombinirano 80 milijuna eura prvo za Kylea Walkera iz Tottenhama, pa Danila iz madridskog Reala i svejedno nije uspio riješiti problem desne strane. A Sporting Lisabon bi za tri milijuna eura htio dovesti igrača koji će s Rijekom za dva tjedna imati priliku ući u finale Lige prvaka.

Sa zarađenih 5-6 milijuna eura samim plasmanom u play-off Rijeka je i u nešto boljoj pregovaračkoj poziciji sa svim ponuđačima budući da je, kad se pridoda zarada od transfera Mitrovića i Andrijaševića, već gotovo pokrila godišnji proračun.

Jedno je sigurno – odlazak bilo kojeg stožernog igrača kao što je Ristovski u ovom bi trenutku bio pretežak udarac za sportske ambicije jer Kekov je kadar ionako već tanak za razinu i zahtjeve koji čekaju hrvatskog prvaka ne samo u teškoj seriji koja se već u ponedjeljak nastavlja (Osijek, Dinamo, dvije utakmice play-offa plus Lokomotiva i Inter) već i za dugu, iscrpljujuću jesen u Europi.

Tetovaža kad popusti vrućina

Ristovski nije demantirao pregovore klubova, no nakon velikog podviga Riječana istaknuo je i sljedeće:

– Izašle su te informacije, ali nema još ništa službeno. Ako što bude, saznat ćete. Za sada taj transfer nije ni 50% pred realizacijom. Razgovarao sam s predsjednikom Miškovićem. Rekao mi je da se ne opterećujem tim medijskim napisima, nego da se koncentriram na važne utakmice koje nas čekaju.

Prije odlaska Ristovski ima i jednu obavezu koju si je sam odredio iz ljubavi prema klubu i gradu u kojem je njegova karijera procvala... “Kao što sam i obećao, tetovirat ću si grad i trofeje koje smo osvojili. Dolazi majstor iz BiH koji će to napraviti, samo čekamo da malo popuste vrućine.”

E to će se načekati. Dovoljno za još barem dvije velike bitke i priliku da Rujevica još jednom zagrmi: “Risto, Risto!” 

Komentara 3

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
21:36 04.08.2017.

Ristevski ne bi iz Rijeke pri je domoljubnog balkanskog maltretiranja.

DM
drago.miota
02:14 05.08.2017.

blesava članka da je pravde (poništeni gol)di bi Rijeka bila zato pokrite se po ùšima i šutite a ne pisati ovakve gluposti dignite spomenik Turčinu??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije