Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER CEDEVITE

Rimac: Da sam trener Zadra skočio bih s mosta

Slaven Rimac
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
19.05.2019.
u 10:28

– Da sam bio na klupi Zadra vjerojatno bih od muke skočio s mosta. Sreća nas je spasila, ali moram reći da nije nezasluženo – rekao je Rimac.

Američki košarkaš Jacob Pullen dalekometnom tricom odveo je Cedevitu u finale prvenstva Hrvatske. Pogodio je dvije sekunde prije kraja za konačnih 72:71, nakon što je Zadar 16 sekundi prije kraja imao vodstvo 71:69. Zadar nikad bliže nije bio finalu u posljednjih šest godina, a trica Pullena razočarala je 8000 navijača koliko ih je došlo u Višnjik. Cedevita i Cibona igrat će sedmi put u finalu, šesti uzastopce. Cibona je pobijedila u finalu samo jednom, 2012. godine.

– Velika pobjeda. Mislio sam da nakon naše dvije početne pobjede da je sve gotovo u ovoj seriji, ali su se Zadrani pokazali kao hrabra, karakterna momčad koja je uspjela izboriti majstoricu i to pred svojim navijačima. Utakmicu smo počeli nervozno, domaćin je odmah napravio veliku razliku. Veći dio utakmice smo stizali tu prednost i bilo bi zaista loše da smo porazom i ispadanjem u polufinalu završili sezonu. Sreća, ukazao se Pullen – rekao je Andrija Stipanović, centar Cedevite.

Tornado, navijačka skupina iz Zadra ovoga puta nije, kao u trećoj utakmici serije, bojkotirala i došli su u dati podršku svom klubu.

– Naravno da je drugačije igrati kada je Tornado u dvorani. Osobno, meni je draže igrati pred 8000 ljudi nego pred 500 – zaključio je Stipanović.

Slaven Rimac bio je iscrpljen, ali sretan.

– Inače utakmice uglavnom mirno proživljavam, ali ovu nisam moga ostati miran. Nisam bio miran jer znam da sam većim dijelom krivac što je došlo do pete utakmice. A što znači peta utakmica, vidjeli ste i sami. Da sam bio na klupi Zadra vjerojatno bih od muke skočio s mosta. Sreća nas je spasila, ali moram reći da nije nezasluženo. Moram priznati da sam zadnji napad na time-out nacrtao baš kako smo odigrali. Rekao sam Pullenu da šutira s devet metara, a on je šutnuo s deset – rekao je Rimac.

Najefikasniji kod Cedevite bili su Cobbs s 22 i Stipanović sa 16 koševa, a kod Zadra Dašić s 20 i Žorić s 15 koševa. U srijedu u Draženovom domu Cibona je od 20:30 domaćin na startu finalne serije za prvaka Hrvatske. 

Ključne riječi

Komentara 4

SM
san.martino
08:16 20.05.2019.

Emile dragi,rasformiraj klub jer ovo vise nema smisla! Jedva ste u finale domace lige usli,osvajanje aba lige san a europa galaksija! Ni publike nemate...

LI
lika64
14:48 19.05.2019.

E moj Slavene, možeš ti s mosta skočiti i zbog ove jadne pobjede. Imaš 12 igrača za rotacije i odmor, a s druge strane samo 7 igrača i veliki umor. Prihvati se ti drugog posla.

OB
ObrenM
14:45 19.05.2019.

Trener Zadra je antipaticni neznalica,koji je Zadru i u predhodnom mandatu bio grobar.'Di je Aramis Naglic,komu je sposobna uprava dala nogu,posto je Zadar sa dna doveo na vrh?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije