Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dezorijentirani

Rijeka, za razliku od Dinama, nije bila momčad, a to je trenerova odgovornost

Dinamo
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
08.12.2014.
u 11:00

Objektivno, Rijeka bez raspoloženog Kramarića nije mogla pobijediti Dinamo kao što ne bi pobijedila ni Feyenoord i Standard. Ali to ne znači da je morala doživjeti takav poraz

Nogometaši Dinama pobijedili su Rijeku u 18. kolu, stekli velikih sedam bodova prednosti i praktično osigurali desetu titulu prvaka. Dinamova pobjeda dobiva na težini budući da je ostvarena u razdoblju nakon još jedne neuspješne europske sezone. Pred derbi, najveća riječka prednost bila je poticajna atmosfera i bolja forma momčadi, ali u derbiju to nisu iskoristili. Pogreške u obrani i promašaji u napadu izravna su posljedica psihoze zabluda, koje su u sportu pogubne. Svakome tko razumije govore tijela igrača, nakon nešto više od pola sata igre postalo je jasno da većina igrača Rijeke nije dobro razumjela koliko Dinamu znači utakmica. Desetak minuta nakon drugog Dinamova pogotka, riječka momčad izgledala je potpuno dezorijentirano, kao nikada ove sezone.

U analizi svake utakmice Rijeke nezaobilazan je faktor Kramarić. Dečko od 10 milijuna nije iskoristio dvije prilike (13. minuta, 72.) kakve ove sezone u pravilu koristi zatvorenih očiju. U vjerojatno zadnjoj utakmici koju je odigrao u Maksimiru prije odlaska u inozemstvo, Kramarić je sažeo dio karijere provedene u Dinamu. U odlučnim trenucima izgledao je nesigurno kao da mu je trener Zoran Mamić.

Objektivno, Rijeka bez raspoloženog Kramarića nije mogla pobijediti Dinamo kao što ne bi pobijedila ni Feyenoord i Standard. Ali to ne znači da je morala doživjeti takav poraz.

Ne treba biti nogometni stručnjak da bi se prednosti Dinama uočile u većoj pojedinačnoj kvaliteti, posebice u središnjici (Antolić, Ademi, Brozović...) gdje se u pravilu odlučuju ovakve utakmice. Prednosti Dinama svima su bile jasne prije utakmice, isto kao što je u pripremi utakmice bilo jasno da Rijeka ima bolju izbalansiranu momčad, posebice na psihofizičkom planu gdje je riječka momčad na kraju najviše podbacila. Zbog toga su Dinamo i Rijeka većim dijelom utakmice izgledale suprotno od očekivanog.

Najveći poraz Rijeke počiva na činjenici da je Dinamo u derbiju izgledao mnogo bolje kao momčad, a tu negdje počinje priča o trenerima...

>> Dinamovci: Igrali smo sjajno, ovakvi bi bili konkurentni i u Europi

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Pravi Slovenc
Pravi Slovenc
12:52 08.12.2014.

subotnja utakmica jasno je pokazala da je dinamo bio momčad i da može pobijediti skoro svakoga kad igra kao momčad. s druge strane rijeka je pokazala da je samo solidna momčad, ali i da previše ovisi kramariću koji je naa odlasku i zbog čega će imati gadnih problema u realizaciji u idućoj godini. sad bi se opet mogla zahuktati borba za drugo mjesto - rijeka, hajduk, a i lokomotiva bi se mogla uključiti...pa ni zagreb ne izgleda loše...da,da , bit će zanimljiva borba oko 2. mjesta. šteta što rijeka neće izdržati do kraja jer bi HNL-u odlično došla neizvjesnost u prvenstvu koja bi natjerala i dinamo na puno jači angažman i ozbiljnost u utakmicama

VK
vječni krojf
11:23 08.12.2014.

Zalosno je to sto pisu nasi novinari.Nakon subotnje utakmice pisalo se da Dinamo nikog ne zanima,da je izgubio HR nogomet,a Dinamova pobjeda u pravom derbiju je zanemarena,rezultat se pojavio na sredini clanka,zamalo da se i ne spomene.Da covjek ne povjeruje da je to izvjestaj sa utakmice.Da je kojim slucajem Rijeka pobijedila pisali bi romane,bio bi to praznik nogometa.Pisalo bi se danima Mamicevi promasaji,nesposobnost trenera Mamica i jos mnogo toga,a ovako ne pise se puno o nogometu.U tom grmu lezi zec,novinari prave antipropagandu nogometa i od toga onda ocekuju nekakav bundesligaski nogomet,zagovaraju nerede na stadionima,bojkotiranje utakmica.Sve u svemu zalosno od medija.

ED
europski dinamo
11:34 08.12.2014.

Od kud sad ovaj clanak o nogometu? Dajte jos o placama igraca,huliganima,bakicama.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije