Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka

Rijeka uskočila u 'Dinamovu kožu', već su počeli pripreme za Ligu prvaka

Rijeka - trofeji
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/7
13.06.2017.
u 13:00

Prvih tjedan dana Riječani će provesti u kampu na Rujevici, imat će u petak i prvu provjeru protiv slovenskog prvoligaša Šampion Celja, a onda se od ponedjeljka zaputiti u svoju stalnu ljetnu destinaciju, Kranjsku Goru, gdje su lani slagane kockice šampionske priče

Osvajač dvostruke krune već je u pogonu. Odmor nikad nije bio kraći. Samo deset dana nakon trijumfa u Kupu u Varaždinu i drugog velikog slavlja trener HNK Rijeke Matjaž Kek okupio je na Rujevici igrače koji su donijeli na Kvarner prvi naslov prvaka države u povijesti.

Neki su ipak dobili zaslužene kraće poštede. Franko Andrijašević i Filip Bradarić jučer su se tek vratili s Islanda, Dario Čanađija vjenčao se u subotu s rukometašicom Andrejom Čović, a Stefan Ristovski nije praktički ni imao odmor. Nakon što je bio kum suigraču Vešoviću na vjenčanju, s Makedonijom je u nedjelju igrao protiv Španjolske i stresao golčinu od koje se David de Gea smrznuo. Svi će se priključiti do subote, 17. lipnja.

Prvih tjedan dana Riječani će provesti u kampu na Rujevici, imat će u petak i prvu provjeru protiv slovenskog prvoligaša Šampion Celja, a onda se od ponedjeljka zaputiti u svoju stalnu ljetnu destinaciju, Kranjsku Goru, gdje su lani slagane kockice šampionske priče. Sad će se ondje pripremati plan napada na Ligu prvaka. Pogodi li formu, ova se Rijeka na tom putu ne treba nikoga bojati. Još se dogovaraju suparnici u slovenskim Alpama, u opciji su momčadi koje će također u to doba biti ondje na pripremama poput skopskog Rabotničkog i nekih istočnoeuropskih klubova.

Zašto tako rani početak? Logično, Riječane za manje od mjesec dana čeka prvi suparnik u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a suparnik će se saznati sljedećeg ponedjeljka, vjerojatno na putu za Alpe. Neće im biti lako, sad su u “Dinamovoj koži”, jer odmora neće biti sve tamo do trećeg tjedna prosinca. Plavi su obično padali u listopadu, jer nemoguće je držati vrhunsku razinu forme punih šest mjeseci, a umjesto maksimirskih trenera s tim će se sada boriti Matjaž Kek.

Prvog tjedna priprema mogle bi se početi popunjavati rubrike “dolasci” i “odlasci”. U razgovoru za Radio Rijeku zamjenik sportskog direktora Ivan Mance potvrdio je zanimanje za Slavenova Brazilca Hebera koji je prošle sezone zabijao i Rijeci i Dinamu. No, pitanje je hoće li biti dogovora oko odštete. Elezov transfer u Schalke zasad je na čekanju budući da je ondje došlo do promjene trenera.

Na početku priprema navijače i ljude u klubu rastužio je odlazak legendarnog Sergia Legana, prvog kapetana kluba osnovanog 1946. pod imenom Kvarner. Dolazio je na rujevičke fešte, a 21. svibnja svjedočio je ostvarenju najveće želje da Rijeka za njegova života postane prvak. Umro je u Rijeci u 91. godini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije