Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puno promašivali

Rijeka propustila povijesnu priliku! Olympiakos otišao u Ligu prvaka

Rijeka propustila povijesnu priliku! Olympiakos otišao u Ligu prvaka
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
22.08.2017. u 22:37

Nogometaši Rijeke ostali su bez premijernog nastupa u skupini Lige prvaka i svoj će europski put nastaviti u Europskoj ligi.

Olympiakos je jednostavno uzeo ponuđeno iako je na trenutku bio evidentno nadigran. No, razlika u iskustvu između igrača hrvatskog i grčkog prvaka bila je prevelika da ne bi presudila taj dvoboj. I ta je razlika bilo puno veća nego razlika u pojedinačnoj kvaliteti igrača. Nije Olympiakos odigrao onoliko koliko mu je trebalo, mogao je pasti u tom zanimljivom „lučkom derbiju“, ali Rijeka je u svom hramu nadoknadila krivu prednost – u broju propuštenih prilika... Hoće li se takva prilika više ukazati, sad je teško prognozirati. Ostaje šest utakmica u skupini Europske lige i Rijeka u njoj ima opet što reći. Možemo se samo nadati da će joj se još netko pridružiti.  

Gorgonove greške
   
Grke je dočekao grotlo. Rujevica se zatresla od navijanja nakon što su odsvirani taktovi himne Lige prvaka, takva strast ni energija nisu viđeni ni na početku feštarske utakmice za prvi naslov prvaka kluba s Kvarnera. Olympiakos bar jednom godišnje iskusi pakao svog gradskog derbija, ali ono sinoć bilo je nešto sasvim drugo, crveno-bijeli iz Pireja, a i svi ostali gosti, bili su svjedoci prije svega silne ljubavi prema klubu i njegovoj najuspješnijoj generaciji u povijesti. Bio je to vulkan pozitivnih emocija koji je nadmašio huk Karaiskakisa. Ali igra se na golove, ovaj put nažalost... 

Rijeka - Olympiakos
1/14

Postavili su se Kekovi igrači dobro, bez previše respekta prema uglednom gostu, tražili su igru, priliku i brzo su se počele otvarati pukotine u pirejskoj harmonici, prijetili su Mišić i Gavranović kojem je Retsos skinuo udarac s crte... A onda kolosalna prilika Alexa Gorgona u 22. minuti. Gavranović se lavovski izborio za loptu, proslijedio Heberu koji je vrhunski centrirao. Austrijanac je imao gotovo prazna vrata, mogao je pitati Kapina u koji će. Ali zapucao je pored lijeve vratnice. Ovo se ne smije promašiti, prvo nam je prošlo kroz glavu, to ni Ben nije imao na Karaiskakisu... I onda i druga fatalna pogreška jednog od najboljih igrača prošle sezone. U trenucima kad je imao čisto dodavanje, dao si je prejak for, izgubio loptu i uslijedila je precizna akcija grčkog prvaka na otvorenom prostoru koju je završio Marko Marin. Više i ne brojimo slavlja grčkih novinara u press-ložama na našim arenama, toga smo se „nauživali“ kao magare batina – za tri života. Nakon toga ostala je samo nada u čudo ili bar da naš prvak još jednom ne poklekne jer bi onda utakmica otišla u „čekanje kraja“. A bilo je blizu tome na isteku prvih pola sata kad je Marin ponovo napravio nered u riječkoj obrani.
Publika nije klonula duhom, Armada nije stajala s navijanjem, a Kekovi igrači s pokušajima da probiju Hasijev blok, da vrate dvoboj u neizvjesnost. I nije da Olympiakos nije dao igrati, bilo je prostora za kombiniranje do šesnaesterca, ali svaki put kad bi se vrata malo otvorila, uslijedila bi lopta u krivo ili u prazno. A bila su potrebna dva gola da bi se došlo do produžetka. Bez prava na novu pogrešku.

Mreža je bila začarana

Početkom nastavka na zagrijavanje je krenuo Andrej Prskalo jer je bilo evidentno da je Sluga u bolovima, cijelo vrijeme se držao za kuk zbog pada pri intervenciji još u prvom poluvremenu. Izašao je uz ovacije, bio je to težak trenutak za mladog vratara.

U dvije minute (53. i 54.) Rijeka je propustila dvije sjajne prilike za povratak u utakmicu. Prvo je tragičar Gorgon odigrao povratnu loptu u šesnaesterac za Mišića koji je pucao preko vrata, a onda je još i Gavranoviću s desetak minuta Kapino skinuo udarac iz matne pozicije. 

U. 79. minuti mogao se proslaviti Matei, izašao je sam na vratara, imao Gorgona slobodnog, a on je neshvatljivo poslao loptu pokraj gola. To čak nije bio ni udarac, a ni ubačaj... Šteta, jedan bi pogodak bio poklon kao Učka za srčanu Rujevicu, ali uzalud je Kek uoči utakmice govorio „treba se samo malo smiriti“. Mreža je ostala začarana za riječku navalu.

Rijeka - Olympiakos 0:1 (Marin 25')

Olympiakos: Kapino; Elabdeallaoui, Vuković, Retsos, Koutris (od 92. Diogo Figueiras); Gillet, Romao; Carcela, Odjidja, Marin; Ben

Rijeka: Sluga (od 51. minute Prskalo); Martić, Župarić, Elez, Vešović; Heber, Maleš, Bradarić (od 77. Matei), Mišić; Gorgon (od 62. minute Kvržić), Gavranović

Komentara 48

DO
dommar36
20:59 22.08.2017.

Navijač sam dinama i želim od srca Rijeci da večeras dobije utakmicu i da uđe u ligu prvaka.. Ja sam Hrvat i moramo se držati skupa u dobru i zlu... Malo nas je Al nas ima😉

MS
marijan.sabljak.1
21:10 22.08.2017.

Nadam se da će svi hrvatski klubovi ići dalje , što bi za hrvatski nogomet to značilo - neopisivo!!!! Idemo Rijeka !

RZ
RZ
20:40 22.08.2017.

Sramota da htv ne prenosi utakmicu. Bitno da bhtv prenosi. Sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije