Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
VESELJE NA RUJEVICI

Rijeka nastup zaključila pobjedom, Real Sociedad ide dalje i mogući je suparnik Dinamu

Rijeka nastup zaključila pobjedom, Real Sociedad ide dalje i mogući je suparnik Dinamu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
10.12.2020. u 20:53

Nogometaši Rijeke zaključili su natjecanje u skupini F Europske lige prvom pobjedom nakon što su na Rujevici porazili AZ Alkmaara sa 2-1.

Iako je utakmica na Rujevici bila mnogo važnija za nizozemski sastav, kojemu je pobjeda osiguravala prolazak u 16-inu finala, dok je Rijeka odavno znala da će joj ovo biti oproštaj od Europske lige za ovu sezonu, Riječani su na terenu izgledali kao jednako motiviran, ako ne i motiviraniji sastav.

Rijeka je povela golom Menala u 52. minuti, no pet minuta potom poravnao je Wijndal, da bi pobjedu za oproštaj od Europske lige Rijeci osigurao Tomečak u trećoj minuti sudačke nadoknade.

AZ je na Rujevicu stigao s novim trenerom. Umjesto Arnea Slota, koji je dobio otkaz zbog pregovora s Feyenoordom, momčad je vodio pomoćni trener Pascal Jansen.

Gosti su od prve minute zagospodarili terenom nametnuvši svoj ritam. Rijeka je veći dio prvog poluvremena provela na svojoj polovici i u prvih 45 minuta nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti gostima.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu AZ je imao u 30. minuti kada je Jesper Karlsson s desne strane sam izbio ispred Rijekinog vratara, no Ivan Nevistić je sjajno reagirao.

Rijeka je povela u 52. minuti iz svoj prve prilike na utakmici. Andrijašević je proigrao Menala, koji je pobjegao obrani gostiju i zabio pored Bizota.

Samo tri minute kasnije Gudmundsson je imao zicer, no sa svega pet metara je promašio cijeli gol. Ipak, AZ je izjednačio u 57. minuti, a zabio je Wijndal sjajno pogodivši sa 20-tak metara.

Deset minuta prije kraja susreta AZ je ostao s igračem manje nakon što je Karlsson isključen zbog neopreznog starta nad Štefuljem pogodivši ga nogom u glavu. Rijeka je igrača više iskoristila u samoj završnici.

Lončar se ubacio na lijevo krilo, ubacio u peterac gdje se Tomečak izborio za prostor za udarac za pobjednički pogodak.

U drugom susretu ove skupine Napoli i Real Sociedad su na stadionu Diego Armando Maradona odigrali 1-1.

Poveo je Napoli golom Zielinskog (35), a poravnao je Willian Jose (90+2).

Napoli je sa 11 bodova osvojio prvo mjesto u skupini F, Real Sociedad je s devet završio na drugoj poziciji, AZ Alkmaar je s osam bodova ostao treći, dok je Rijeka posljednja s četiri boda.

RIJEKA - AZ 2-1

RIJEKA. Stadion Rujevica - bez gledatelja; Sudac: Sergej Karašev (Rusija)

Strijelci: 1-0 Menalo (52), 1-1 Wijndal (57), 2-1 Tomečak (90+2)

Žuti kartoni: Menalo, Capan, Lončar / Wijndal, Midtsjo, Stengs

Crveni kartoni: Karlsson (80)

RIJEKA: Nevistić - Tomečak, Capan, Galović, Smolčić, Štefulj -  Halilović, Andrijašević, Lončar - Murić (od 71. Kulenović), Menalo (od 71. Pavičić)

AZ: Bizot - Sugawara, Chatzidiakos, Martins Indi (od 19. Letschert), Wijndal - Midtsjo, Gudmundsson (od 71. Aboukhlal), Koopmeiners  - Stengs, Boadu (od 89. Druijf), Karlsson

Komentara 9

TO
Tomi
21:07 10.12.2020.

Bravo Rijeka

Avatar Optimyst
Optimyst
10:43 10.12.2020.

Kada je primarna tema članka utakmica koja se igra večeras, pa onda je , valjda, potrebno navesti osnovne informacije. Kada počinje utakmica-ništa ? 5 W's - ništa ?

DU
Deleted user
09:53 10.12.2020.

Sretno Rijeki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije