Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teški uvjeti za igru

Šok za plave! Rijeka pobijedila Dinamo i izborila polufinale kupa

Šok za plave! Rijeka pobijedila Dinamo i izborila polufinale kupa
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
05.02.2020. u 18:54

U polufinalu kupa protiv Osijeka igrat će Rijeka! Naime, u četvrtfinalnom susretu momčad s Rujevice na svom je travnjaku pobijedila Dinamo s 1:0 i tako ima priliku obraniti ovaj trofej kojeg je prošle sezone osvojila u finalu u Puli. Tek će se vidjeti kad će se igrati taj polufinale, jer Osijek i Rijeka unaprijed su dogovorili da će biti odgode.

Rijeka je postala europska prijestolnica kulture, no sada je bila i prijestolnica hrvatskog nogometa, ali i prijestolnica bure.

Rijeka - Dinamo
1/12

Naime, i zaostaloj utakmica četvrtfinala Hrvatskoga nogometnog kupa između Rijeke i Dinama bura je bila još kako neugodna, iako je temperatura bila u priličnom plusu, bura se potrudila izmijeniti taj osjećaj.

Zacijelo je utjecala i na posjet Rujevici koji je bio daleko od nekakvih rušenja rekorda. Ali je svejedno lijepi broj gledatelja došao po tako očajnim uvjetima.

Rijeka je u nastavak sezone krenula s 1:2 porazom od Lokomotive što nije bilo baš poticajno pred odlazak Dinama, a trener Rožman imao je i kadrovskih problema pa se oko stadiona baš i nije osjećao nekakav veliki optimizam.

Doduše, imao je i Dinamo svojih izostanaka, najnovija ozljeda Ivanušeca čak je, barem privremeno, stopirala odlazak Marija Ćužea na posudbu u Istru, pa se taj mladi igrač našao i jučer u zapisniku utakmice kao alternacija Majeru i Gojaku, ili nekome od krilnih igrača.

Prije početka utakmice bilo je jasno da će važne uloge imati kapetani momčadi, onaj koji izabere krenuti s napadima prema jugu imao je veliki prednost. I ta bolja strana u prvom dijelu pripala je Rijeci.

Stoga, u tom su dijelu plavi igrali više protiv bure nego protiv igrača Rijeke, nisu mogli ispucati loptu, vratar Livaković nije smio poslati visoku loptu jer bi si mogao zabiti autogol.

U takvim uvjetima nekakvog nogometa i nije bilo, strašno puno lopti letjelo je izvan travnjaka, puno se griješilo u predaji, svaka viša lopta 'stala' bi i počela se vraćati. Rijeka je svoju jedinu pravu priliku iskoristila, s lijeve je strane ubacio Štefulj, najviše je skočio Čolak i precizno tukao. Uspio je Livaković dirati loptu, ali ne i zaustaviti na putu u njegovu mrežu.

Brzo se Dinamo imao priliku vratiti, nakon ubačaja Oršića lopta se odbila do Petkovića koji glavom iz blizine nije bio precizan. Nakon primljenog pogotka Dinamo je promijenio sustav, prešao je na igru s rombom u sredini, a Oršić se priključio Petkoviću u napadu.
I to je zapravo bilo sve u prvom dijelu, u utakmici u kojoj nogometa zapravo i nije bilo.

U nastavku je Dinamo pokušao stisnuti, ali je prva zaprijetila Rijeka udarcem Halilovića s 20 metara, ravno u Livakovića, pa je na drugoj strani opasno tukao Oršić, ali je Pandur mirno obranio. Mogla je Rijeka i osigurati i osigurati polufinale, no bomba Štefulja prošla je pored same vratnice.

Dinamo u tom drugom poluvremenu nije uspio iskoristiti pomoć vjetra koliko god je pritiskao i pokušavao doći barem do izjednačenja i produžetaka, no nije uspio i neće uspjeti vratiti trofej kupa u Maksimir, prošle sezone Rijeka mu ga je uzala "uzela" u finalu, a sada su plavi na istom suparniku zapeli u četvrtfinalu, tako da od duple krune ni ove godine neće biti ništa.

U ovakvim uvjetima u kojima nogometa nije ni moglo biti Rijeka je bila spretnija i sretnija i nema zamjerke na njen uspjeh, uspjela se vratiti nakon poreza od Lokomotive i u utakmicu u kojoj je bilo samo borbe jedan im je pogodak bio dovoljan da naprave novi korak prema trofeju. A Dinamo će 'utjehu' morati pronaći u prvenstvu u kojem je zasad neprikosnoven.

>>>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih na EURU 2020.

Komentara 13

Avatar Graničari Stari
Graničari Stari
19:43 05.02.2020.

Od kad je to Rijeka prijestolnica "hrvatske kulture"...prvi glas...

VL
vladek
06:43 06.02.2020.

Rijeka je morala pobijediti i točka SRAMOTA

DM
drazen.muhvic
12:50 06.02.2020.

Svaka seoska momčad zna da se po jakom vjetru ne igra visokim dugim loptama. Dinamo je svaku akciju počinjao nabijanjem visoke lopte ili u vjetar ili niz vjetar. Kakav trener takva igra (seljačija na najjače)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije