Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Ivan Halar, Hina
Gol nade

Prihvatljiv poraz: Olympiakos slomio Rijeku u sudačkoj nadoknadi

Prihvatljiv poraz: Olympiakos slomio Rijeku u sudačkoj nadoknadi
Foto: Reuters/PIXSELL
16.08.2017. u 22:44

Nogometaši Rijeke poraženi su u prvom dvoboju 4. pretkola Lige prvaka u Pireju od Olympiacosa s 1-2 (1-0) i to golom u trećoj minuti sudačke nadoknade. 

Pogodak je za Rijeku postigao Araujo Heber (42), dok su strijelci za Olympiacos bili Vadis Odjidja-Ofoe (66) i Jacques Romao (90+3). Od 82. minute je Rijeka igrala bez isključenoga Leonarda Žute

Rijeka je nesretno izgubila u vrućem Pireju, a hrvatski prvak je bio nadomak velikom uspjehu da ostane neporažen kod grčkog prvaka. No, Riječani su primili gol s igračem manje u trećoj minuti nadoknade te će za prolaz za sedam dana na Rujevici morati pobijediti Olympiacos. Momčad Matjaža Keka odigrala je odličnu, "mušku" utakmicu na Karaiskakiju, poveli su golom Hebera u 42. minuti i bili na pragu šokirati slavni grčki klub. Grci su spretno i sretno preokretom slavili, no gol Hebera ulijeva nadu da Hrvatska ipak ove sezone može imati predstavnika u Ligi prvaka. 

Prvu priliku na susretu propustio je grčki napadač Ben, čiji je udarac iz blizine otišao iznad grede, a uzvratio mu je Rijekin Brazilac Heber također šutom ponad grede dvije minute kasnije. U 12. minuti Olympiacos dolazi do velike prilike nakon što je sam ostao Seba, a njegov udarac iz blizine maestralno brani Sluga. U 30. minuti Francuz Ben ne koristi precizan ubačaj Sebe i njegov šut glavom jedva dolazi do riječkog vratara, koji dvije minute kasnije brani udarac Nijemca Marina iskosa. 

U 42. minuti, kada je grčka momčad navaljivala na vrata hrvatskog prvaka, Rijeka je iznenađujuće povela iz prvog udarca u okvir vrata. Heber se sjajno izborio za poziciju pokraj braniča Romao i savršeno preciznim udarcem pogodio sami donji desni kut vrata. U 45. minuti Heber je ponovno sam ispred grčkog vratara, no Kapino ovaj puta brani njegov udarac.  

Olympiakos - Rijeka
1/13

Rijeka se uspješno branila sve do 66. minute kada je grčki prvak izjednačio. Fortounis je uspješno prošao po desnoj strani i uputio povratnu loptu za Belgijanca Odjidju, čiji precizan i jak udarac Sluga nije mogao obraniti.  U 82. minuti branič Rijeke Žuta je dobio drugi žuti karton, pa je uslijedila prava opsada hrvatskog prvaka. U 90. minuti Androutsos glavom pogađa gredu, a u trećoj minuti sudačke nadoknade Olympiacos je ipak zabio pobjednički gol. Fortunis je opalio iz slobodnog udarca, Sluga obranio, a u nastavku akcije lopta se odbila do Romaoa, koji iz blizine sretno i spretno pogađa mrežu.  

OLYMPIACOS - RIJEKA 2-1

Pred 30.000 gledatelja na stadionu Karaiskaki sudio je Nijemac Zwayer. 

Strijelci: 0-1 Heber (42), 1-1 Odjidja (66), 2-1 Romao (90+3)

Crveni karton: Žuta (Rij, 82)

OLYMPIACOS: Kapino; Elabdellaoui, Romao, Retsos, Koutris; Odjidja (Androutsos, 79), Gillet; Carcela-Gonzlaez, Marin (Pardo, 75), Seba (Fortounis, 65); Ben

RIJEKA: Sluga; Vešović, Župarić, Elez, Žuta; Bradarić, Maleš; Heber (Martić, 88), Mišić, Gorgon (Črnic, 77); Gavranović (Jelić, 72).

Komentara 54

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
21:21 16.08.2017.

jbt vidi transparent delije...toliko su se preplasili nas 95te da su traktorima produzili skroz do atene...sta ti je strah

MV
Mijat vrdoljak
21:27 16.08.2017.

Bravo Rijeka samo tako dalje

MV
Mijat vrdoljak
20:56 16.08.2017.

Idemo Rijeka, danas smo svi Rijeka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije