Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKOK U VIS

Rezultat za povijest: Talijan i Kataranin podijelili zlatnu medalju na Igrama u Tokiju!

Reuters
01.08.2021.
u 16:30

Obojica su preskočili 2,37 i umjesto nastavka skakanja, dogovorili su podijeliti najsjajnije odličje.

Kataranin Mutaz Essa Barshim (30) i Talijan Gianmarco Tamberi (29) osvojili su naslov olimpijskog pobjednika u skoku u vis na OI u Tokiju, obojica su preskočila 2,37 metara iz prvog pokušaja.

Kako su i sve visine prije te preskakali su iz prvog pokušaja, a potom obojica po tri puta rušili letvicu na 2,39 metara, mogli su nastaviti skakati za zlato na nižim visinama ili dogovoriti se da obojici pripadne najsjajnije odličje. Vrlo brzo su se dogovorili kako neće dalje skakati već će obojica uzeti zlato.

Dvostrukom svjetskom prvaku (London 2017, Doha 2019) Barshimu je ovo treća olimpijska medalja, nakon bronce u Londonu 2012. i srebra u Rio de Janeiru 2016., dok je Tamberi stigao do prvog odličja s velikih natjecanja u karijeri.

Broncu je osvojio Bjelorus Maksim Medasekau, on je također preskočio 2,37m iz prvog pokušaja, no imao je rušenja na nižim visinama.

REZULTATI:

1. Mutaz Essa Barshim (Kat)   2.37m
1. Gianmarco Tamberi (Ita)    2.37
3. Maksim Nedasekau (Bje)     2.37
4. Sanghyeok Woo (J. Kor)     2.35
5. Brandon Starc (Aus)        2.35
6. Mihail Akimenko (Rus)      2.33
7. Juvaughn Harrison (SAD)    2.33
8. Django Lovett (Kan)        2.30

>>> Hrvatska ima još jednu olimpijsku medalju!

Komentara 1

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
07:36 02.08.2021.

Bilo je fenomenalno! Obojica su skakali izvrsno, bez rušenja. A onda najbolji trenutak kada je skakač iz Katara krenuo u pregovore sa sucem, a pored njih prolazio Talijan. Kada je Talijan shvatio što se dogovaralo sa sucem, naprosto se bacio od radosti na pod. Nisam u skoku u vis nikada vidio realizaciju mogućnosti na ovaj način dviju zlatnih medalja kada je sve izjednačeno. A pravilo je svakako pravedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije