Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Postalo je zastarjelo'

Revolucija koja bi zauvijek promijenila europski nogomet: Hrvatsku su ignorirali!

Barcelona - Liverpool
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
07.05.2019.
u 10:16

- Rješenje je natjecanje od 80 klubova u kojem bi sudjelovalo najboljih sedam momčadi iz Italije, Francuske, Njemačke, Engleske i Španjolske te po četiri ekipe iz Portugala, Nizozemske i Belgije - rekao je Napolijev predsjednik Aurelio De Laurentiis

Napolijev predsjednik Aurelio De Laurentiis često kritizira Uefu zbog načina na koji vodi europski klupski nogomet. Kontroverzni De Laurentiis sada je predstavio svoju revolucionarnu ideju.

- Rješenje je natjecanje od 80 klubova u kojem bi sudjelovalo najboljih sedam momčadi iz Italije, Francuske, Njemačke, Engleske i Španjolske te po četiri ekipe iz Portugala, Nizozemske i Belgije. Trebalo bi ih onda podijeliti u četiri grupe s 20 momčadi i da se igra jednokružno u terminu od utorka do četvrtka - rekao je De Laurentiis koji klubove iz zemalja poput Hrvatske ne vidi među elitom..

- Ovakav sistem ne bi utjecao na nacionalna prvenstva koja bi se igrala vikendom. Prve četiri momčadi iz skupina igrale bi osminu finala - napomenuo je.

Zatim je dodao:

- Moramo ukinuti Ligu prvaka i Europsku ligu. Postalo je zastarjelo, često igramo s istim momčadima. I igramo premalo. Da bismo uživali, moramo češće gledati Barcelonu ili Manchester City.

Podsjećamo, već neko vrijeme kruže ideje kako unaprijediti natjecanje u Ligi prvaka ili Europskoj ligi. No, po sadašnjem formatu igrat će se barem do 2024. godine.

>> Pogledajte kako se grb Dinama mijenjao kroz povijest

Komentara 1

B2
bordon 2
11:38 07.05.2019.

Pa ovo već odavno nema smisla. Sa ovim bi se stvar i konačno zapečatila. Danas ''igraju'' novci, a ne igrači i uopće nije više toliko bitno tko je što osvojio, nego je važnije koliko je koji klub zaradio - odnosno koji je najbogatiji. Još samo ostaje jedan korak do potpunog besmisla - a taj je da se igrači kupuju na jednu ili eventualno 2 - 3 utakmice u sred sezone ili pred kraj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije