Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobili samopouzdanje

Renault potvrdio povratak u Formulu 1 sljedeće sezone

Lewis Hamilton
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
04.12.2015.
u 12:24

“Renault je imao dvije mogućnosti: kompletno se vratiti ili otići. Nakon detaljne analize, odlučio sam da će Renault biti u Formuli 1, startajući od 2016."

Nakon nekoliko mjeseci nagađanja i iščekivanja, Renault je jučer navečer potvrdio da će preuzeti Lotus F1 Team iz Enstonea te da će se sljedeće godine vratiti u Formulu 1 kao tvornička momčad, piše Gp1.hr. Francuzi su od početka ove sezone razmišljali kakva im je budućnost u najelitnijem oktanskom natjecanju, a prije par mjeseci se izbor očito sveo na potpuni odlazak ili povratak tvorničke momčadi. Posljednja opcija je dobila zamaha nakon Renaultovog potpisivanja pisma namjere kupovine Lotusa, a posljednji tjedni su provedeni u znaku pregovora i rješavanja manjih detalja u ugovoru.

Predsjednik i glavni izvršni direktor Renaulta, Carlos Ghosn, ovom prilikom je rekao:

“Renault je imao dvije mogućnosti: kompletno se vratiti ili otići. Nakon detaljne analize, odlučio sam da će Renault biti u Formuli 1, startajući od 2016. Posljednji detalji koje su dostavili najveći dioničari Formule 1 su nam dali samopouzdanja kako bi prihvatili ovaj novi izazov. Naše ambicije su pobjeđivanje – čak i ako će nam za to trebati neko vrijeme.”

Renault kaže da će konačni detalji javnosti biti dostupni nešto kasnije, dok su glavni ugovori potpisani jučer. Francuzi su u svojoj izjavi potvrdili da će motosport ponovno imati dobar utjecaj na kompanijin imidž:

“Lotus F1 Team se ističe kao naš najbolji partner. Renault i Lotus se poznaju 15 godina te smo zajedno bili svjetski prvaci 2005. i 2006.”

Renault je imao neprekinuti angažman u Formuli 1 skoro 40 godina. 1977. smo revolucionizirali prvenstvo s uvođenjem turbopunjenja, tehnike koja je uskoro postala norma u sportu. Renault je od tog trenutka sudjelovao u više od 600 grand prixa, ostvarujući 168 pobjeda, 12 konstruktorskih i 11 vozačkih naslova.”

“Renaultova odluka o nastavku uključenosti u Formulu 1 je potvrda da vidimo motosport kao ključan dio brendovog identiteta. Formula 1 je krajnji simbol strasti prema automobilima. Ona definira Renault kao što je to izrađeno u potpisu brenda – Strast za život. Osim što privlači mnoštvo kupaca, Formula 1 zaposlenicima dodaje motivaciju.”

“Kao vrhunac motosporta, Formula 1 zahtijeva tehnološku i operativnu izvrsnost. Prvenstvo služi kao izlog tehnološke stručnosti koju Renault traži u svojim proizvodima za dobrobit svojih kupaca.”

“U siječnju ćemo pružiti detaljnije informacije oko Renaultovog F1 programa uoči prvenstva 2016. koje počinje sljedećeg ožujka.

>>Hamilton stigao na korak do Vettela, no legendarni Schumi još je uvijek nedodirljiv

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije