Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20 godina

Rekordna suspenzija zbog dopinga u Italiji

injekcija
Reuters/Pixsell
23.11.2009.
u 16:36

Talijanski biciklist Gianni Da Ros (23) suspendiran je na 20 godina zbog dopinga. Riječ je o jednoj od najtežih kazni koje je Talijanski olimpijski odbor (CONI) ikad izrekao.

Mladi je Talijan, inače vozač Liquigasa, uhićen u ožuku ove godine dok je trenirao s talijanskim olimpijskim sastavom u Padovi. Njegova ga je momčad istog trenutka suspendirala.

Osim njega uhićeno je još deset osoba osumnjičenih za raspačavanje supstancija za podizanje tjelesne izdržljivosti sjevernotalijanskim područjem.

Osim što je sam koristio doping, Da Ros je radio i kao diler: uvjerio je dvojicu biciklista-amatera da uzmu sredstvo koje je koristio sam. Nije navedeno o kojoj se vrsti dopinga radi.

U ponedjeljak je CONI drastičnim suspenzijama kaznio još dvojicu talijanskih biciklista: Davide Lucato pauzirat će osam, a Albino Corazzin dvije godine.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar punkufer
punkufer
16:49 23.11.2009.

Biciklizam i svjetske biciklističke organizacije su daleko najviše učinile u protjerivanju tog zla iz svog sporta. Zato se ponekad čini da dopinga jedino i ima baš u bicikllizmu. Zanimljivo da nogometne organizacije nisu bile voljne učniti ni najmanje po tom pitanju, a isto tako i iz mnogo drugih sportova. Nešto su učinili u plivanju i atletici i to je sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije