Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG DIVLJANJA

Rekordna kazna Hajduku - 50 tisuća eura!

06.11.2008.
u 14:50

UEFA je Hajduku poslala još jednu “toplu” čestitku. Zbog Torcidinog šoua s dimnim bakljama i topovskim udarima u uzvratnom dvoboju kupa UEFA protiv Deportiva Hajduk je kažnjen s 50 tisuća eura.

Platit ćemo
- To je najviša kazna u povijesti kluba - rezigniran je bio direktor Fredi Fiorentini.

Ovih 50 tisuća eura samo je kap koja je prelila čašu. Predsjednik Mate Peroš nije htio ulaziti u velike komentare, tiho je rekao “platit ćemo”, ali žalostan je i ogorčen.

Navijačka divljanja
Ove sezone Hajduk je zbog navijačkih divljanja platio oko 80 tisuća eura, malo tko se sjeća neke europske utakmice bijelih koja je prošla bez nekakve kazne. A osim silnih eura ubačenih u Uefinu kasu, za koje se mogao kupiti jedan kvalitetni nogometaš, Hajduk je kažnjen za Torcidinu tučnjavu na Malti, pa na slijedeća dva europska gostovanja bijeli ne smiju imati svoje navijače.

Hajduk je zbog svojih navijača, kao ponavljač prijestupa, dospio na najvišu moguću crnu listu UEFE, rekordna kazna očito je posljednja opomena Splićanima. Stroga vodstvo kluba može sa strahom čekati slijedeću sezonu i euro utakmice. Jer, svaki novi incident mogao bi biti poguban za Hajduk, financijske kazne UEFA je očito iscrpila i za novu “bakljadu” bijeli mogu očekivati vremensku kaznu, odnosno isključenje iz europskih natjecanja.

A u sjeni rekordne kazne i povratka pehara za osvajanje Kupa Jugoslavije, Hajduk ima odigrati dvoboj sa Zagrebom.

Ante Miše vodi tu utakmicu, uprava mu je dala još jedan kratkotrajni mandat. Nije lako mladom treneru, ali on se ne osvrće puno na to koliko će ostati na klupi.

- Vjerujte, stvarno nisam opterećen tim. Pripremam se kao da ću na klupi ostati još dugo, tako pristupam utakmici, a znam da to može biti zadnja. Vodstvo kluba donijet će najbolju odluku, moje je da radim i to i činim - kazao je Miše, kojemu će dvoboj protiv Zagreba biti stota trenersak utakmcia na klupi.

Miše na raspolaganju nema kartoniratnog Ibrčića i ozlijeđenog Kalinića, vraćaju mu se Gabrić i Maloča.

- Sigurno je da će se Bušiću u napadu pridružiti Bartolović. A sve drugo ćemo vidjeti. Proučili smo Zagreb, koji nam je nanijeo najteži ovosezonski poraz. Dužni smo im, vjerujem da ćemo im uzvratiti - kratko će Miše.

A predsjednik Peroš još nije donijeo odluku o novom treneru, ali ni o tome hoće li Miše biti riješenje na klupi do zimske pauze.

- Nama se stvarno ne žuri - uvjerava nas Peroš da je na pravom putu.

Prema svemu što smo s njim pričali ispada da će Peroš vrlo brzo, kako reče, presijeći “gordijski čvor”.

Nije mu se svidjelo što smo obznanili iznose koji su ponuđeni Kranjčaru, ali prihvatio je obrazloženje o novinarskom izvoru i štićenju izvora. Curenje informacija nije problem Hajduka. Ako je to problem, onda Hajduk nema nikavih problema.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije