Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raul Postao najbolji strijelac u povijesti eurokupova

Rekorder sa 70 pogodaka, prestigao Gerda Müllera

\'Schalke\'s Spanish striker Raul celebrates after scoring the 3-0 during the UEFA Champions League group B football match between FC Schalke 04 and Hapoel Tel Aviv at the Veltins-Arena stadium in Gel
AFP
22.10.2010.
u 09:55

Nikad nisam sanjao da ću postići toliko pogodaka u europskim natjecanjima. S Realom sam tri puta osvojio Ligu prvaka, no ova je srijeda posebna

Neke se stvari u svijetu nogometa jednostavno ne mijenjaju - Raul Gonzalez (33) promijenio je klub, no i dalje nastavlja rušiti rekorde. Legendarni bivši kapetan i najbolji strijelac u povijesti madridskog Reala, sa čak 323 pogotka, u srijedu je u dvoboju Lige prvaka, pobjedi Schalkea nad Hapoelom (3:1), postigao dva gola te tako sa 70 pogodaka prestigao velikog Nijemca Gerda Müllera i postao prvi strijelac u povijesti europskih natjecanja.

Najveća prijetnja - Giggs

– Rekord? Najvažnije je da smo pobijedili. Nikad nisam ni sanjao da ću postići toliko pogodaka u europskim natjecanjima, posebice u Ligi prvaka. S Realom sam tri puta (1998., 2000. i 2002.) osvajao Ligu prvaka, no ova je srijeda bila posebna. Postigao sam prve pogotke za Schalke u Ligi prvaka. Trebala nam je dobra utakmica, imamo nekoliko novih igrača u momčadi – govorio je Raul nakon rekordne večeri u Gelsenkirchenu.

Zasad je jedini nogometaš koji je postizao pogotke u svakoj od posljednjih 15 sezona Lige prvaka. Trenutačno ga može dostići samo Ryan Giggs iz Manchester Uniteda, no Velšanin se ove sezone još nije upisao u listu strijelaca u najvećem europskom natjecanju.

Suigrači: Skidamo mu kapu

– Raul, Klaas-Jan Huntelaar i ja sve se bolje razumijemo na terenu. Schalke uz igrača poput Raula sigurno ima kvalitetu za ulazak u drugi krug Lige prvaka – smatra Raulov sunarodnjak Jose Manuel Jurado koji je pogotkom otvorio fiestu protiv Hapoela.

– Nevjerojatno koliko je Raul postigao pogodaka u Ligi prvaka. Igrati s takvom zvijezdom velika je čast. Za to mu svi skidamo kapu – rekao je Christoph Moritz, mlada Schalkeova zvijezda.

Raul je 16 godina bio Realova ikona, a kako mu je krenulo, veliki će trag ostaviti i u Gelsenkirchenu. Spreman je, kako priznaje, igrati još dugo.

Kapetan Intera, Argentinac Javier Zanetti postao je u srijedu, s 37 godina, najstariji strijelac u povijesti Lige prvaka. Možemo već zamisliti Raula u rušenju još jednog rekorda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije