Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATAN UDARAC

Rekord ženskog tenisa: Venus servirala brzinom od 209 hm/h!

'Venus Williams of the U.S. leaves the court after being defeated by Kirsten Flipkens of Belgium during their women's tennis match at the Rogers Cup tennis tournament in Toronto August 6, 2013.    RE
Reuters/Pixsell
27.09.2013.
u 10:11

Amerikanki rekord neće biti priznat jer tvrtka koja službeno mjeri brzine loptica nije postavila svoje uređaje u Tokiju

Iako najčešće njena sestra iznenadi potezima rijetko viđenima ženskom tenisu, ovaj put Venus Williams pretekla je sestru Serenu u jednoj kategoriji.

Amerikanka je na WTA turniru u Tokiju udarila najbrži servis u povijesti ženskog tenisa – loptica se kretala brzinom od 209 kilometara na sat!

U četvrtfinalnom meču u kojem je pobijedila Kanađanku Bouchard, pri rezultatu 4:3 u prvom setu, Venus je postavila rekord iako servis nije bio as jer je protivnica dirnula lopticu. WTA ipak neće službeno priznati ovaj servis jer u japanskom glavnom gradu tvrtka koja postavlja uređaje za mjerenje brzine loptica tamo uređaje nije postavila.

No, ne mora se Venus puno brinuti s obzirom na to da je i prije Tokija bila vlasnica najbržeg ženskog servisa. Prije šest godina na US Openu servirala je brzinom od 207,6 km/h.

Muški rekord drži naš Ivo Karlović koji je servirao brzinom od 251 km/h.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije