Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Rekord Brodeura, prekinut pobjednički niz Blackhawksa

Chicago Blackhawks
Reuters
28.11.2009.
u 10:24

Anaheim Mighty Ducksi zaustavili su pobjedničku seriju Chicago Blackhawksa na brojci osam, dok su NY Islandersi pobijedili aktualne prvake Pittsburgh Penguinse.

Anaheim je slavio na domaćem ledu protiv Chicaga 3-0 ponajviše zahvaljujući učinku finskog veterana Teemua Selannea koji je postigao dva gola, oba s igračem više. U strijelce se upisao i branič Nick Boynton, dok je vratar Jean-Sebastien Giguere prvi put ove sezone i 32. put u karijeri sačuvao netaknutu mrežu s 28 obrana.

Ovogodišnji prvi pick drafta John Tavares donio je domaću 3-2 pobjedu New York Islandersima nad Pittsburghom golom nešto više od šest minuta prije kraja utakmice. Bio je to njegov deseti ovosezonski gol. Josh Bailey i Sean Bergenheim također su zatresli mrežu Pittsburgha, dok su za poraženu momčad zabili Jevgenij Malkin i Matt Cooke.

U gostujućoj 2-1 pobjedi New Jersey Devilsa nad Boston Bruinsima kanadski vratar Martin Brodeur (37) postao je rekorder NHL lige po ukupnom broju odigranih minuta. Sada je dosegao brojku od 60.280 odigranih minuta i tako prestigao prijašnjeg rekordera Patricka Roya (60.235).

Detroit Red Wingsi nastavljaju s blijedim izdanjima. Prošlogodišnji finalisti NHL lige izgubili su na domaćem ledu od Calgaryja 3-0, što im je bio treći uzastopni i 13. ukupno ovosezonski poraz u 24 odigrane utakmice.

Detroit nije postigao gol 153 minute i 22 sekunde (u srijedu su poreženi doma od Atlante 2-0), a posljednji im se put dogodilo da nisu postigli gol u dvije uzastopne utakmice kod kuće 1977. godine.

Jamie Lundmark i Olli Jokinen upisali su po gol i asistenciju, Jarome Iginla dvije asistencije, a mrežu Red Wingsa zatresao je i Nigel Dawes. Vratar Calgaryja Miika Kiprusoff je s 40 obrana po drugi put ove sezone sačuvao mrežu netaknutom, te 32. put ukupno u karijeri.

Na kraju spomenimo i gostujuću 5-4 pobjedu najbolje momčadi lige San Jose Sharksa kod Edmonton Oilersa uz hat trick Patricka Marleua čime je dosegao brojku 17 ove sezone i izbio na treće mjesto ljestvice najboljih strijelaca lige iza Mariana Gaborika i Danyja Heatleyja.

Pobjednički gol iz penala vrijedan dva boda za Sharkse zabio je Joe Pavelski.

NHL liga, petak:

Boston – New Jersey 1-2 (penali)

Philadelphia – Buffalo 2-4

NY Islanders – Pittsburgh 3-2

Minnesota – Colorado 5-3

Anaheim – Chicago 3-0

Carolina – Atlanta 4-6

Detroit – Calgary 0-3

Tampa Bay – NY Rangers 5-1

Florida – Toronto 4-6

Nashville – St. Louis 1-3

Phoenix – Dallas 5-2

Edmonton – San Jose 4-5 (penali)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije