Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL LIGA

Red Wingsi prekinuli crni niz

Detroit
AFP
29.11.2009.
u 09:17

Bogata subotnja večer u NHL ligi donijela je čak 13 utakmica u kojima se najviše pojedinačnim učinkom istaknuo Sidney Crosby, mlada 22-godišnja kanadska zvijezda Pittssburgh Penguinsa, sa pet upisanih poena.

Učinio je to Crosby u visokoj 8-3 pobjedi Penguinsa nad New York Rangersima u Mellon Areni. Zabio je tri gola uz dvije asistencije, doveo svoju momčad do četvrte pobjede u pet utakmica (18. ukupno u 27 utakmica), a sebe na korak do izjednačavanja najboljeg učinka karijere (upisao je šest poena, gol i pet asistencija 13. prosinca 2006. u 8-4 pobjedi nad Philadelphijom).

Ostalih pet golova Penguinsa postiglo je pet različitih igrača među kojima i Jevgenij Malkin. Rangersima je doživljeni poraz bio četvrti u zadnjih šest utakmica i 13. ukupno (u 26 utakmica).

Atlanta Thrashersi prekinuli su najdulji aktualni gubitnički niz u NHL ligi protiv jedne momčadi, Philadelpha Flyersa. Naime, slavili su Thrashersi na domaćem ledu 1-0 i tako prekinuli niz od 14 uzastopnih poraza od Flyersa. Posljednji put prije subotnje utakmice slavili su Thrashersi nad Flyersima 18. studenog 2005.

Za pobjedu Thrashersa najzaslužniji su Rich Peverley, koji je zabio svoj deseti gol sezone (šesti s igračem više), i vratar Johan Hedberg koji je s 34 obrane prvi put u dvije godine sačuvao vlastitu mrežu netaknutom.

Detroit Red Wingsi ove sezone nisu ni sjena momčadi koja je sezone 2007/08 osvojila Stanley Cup, a 2008/09 igrala veliko finale. Ipak, uspjeli su prekinuti niz od tri uzastopna poraza, kao niz od 175 minuta i 57 sekundi bez postignutog gola u gostujućoj 4-3 pobjedi na penale protiv St. Louisa.

Tomas Holström je u trećoj minuti druge trećine prekinuo golgeterski post Red Wingsa, a odlučujući gol iz penala zabio je Todd Bertuzzi.

Los Angeles Kingsi pobijedili su Chicago Blachawkse 2-1 golovima Anžea Kopitara i Jacka Johnsona iz penala i tako došli do 15. ovosezonske pobjede (u 27 utakmica). Za Blackhawkse je jedini zabio Jonathan Toews u trećoj trećini, ali je to bilo premalo za sprečavanje drugog uzastopnog poraza nakon prethodno dobivenih osam utakmica u nizu.

NHL liga, subota:

New Jersey – NY Islanders 6-1

Boston – Ottawa 4-3 (penali)

Buffalo – Carolina 5-1

Montreal – Washington 3-4 (penali)

Atlanta – Philadelphia 1-0

Columbus – Calgary 3-4 (penali)

Pittsburgh – NY Rangers 8-3

St. Louis – Detroit 3-4 (penali)

Nashville – Florida 4-1

Dallas – Tampa Bay 4-3 (produžetak)

Colorado – Minnesota 2-3 (penali)

Vancouver – Edmonton 7-3

Los Angeles – Chicago 2-1 (penali)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije