Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV RUSIJE Muška najbolja vrsta BiH počinje kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2010. godine

Recept za uspjeh je zaustavljanje domaćih kontri

Foto: Zvonimir Ćorić
import
28.10.2008.
u 14:24

Muška rukometna reprezentacija BIH-a danas započinje kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo koje se 2010. godine igra u Austriji. Raspoloženje nije bilo nikada bolje i skoro svi očekuju kako je ovo prava prigoda da se napokon izbori odlazak na jedno veliko natjecanje.

Izbornik Halid Demirović se nada dobrom startu, ali mišljenja je kako će na kraju, uz sve domaće pobijede i gostujuće uspjehe kod lakših protivnika presudne biti dvije utakmice protiv Srbije. Inače, BiH svoj prvi nastup ima u srijedu (15.00 sati) u Čehovu protiv Rusije.

Iako nismo imali puno vremena za treninge, nakon okupljanja sigurno je da smo spremni jer svima je sezona u tijeku, a posebice ne raduje dobra atmosfera. Rusi su već godinama u svjetskom vrhu i sigurno je da su favoriti. No, u zadnje vrijeme ne briljiraju i mi ćemo nastojati iskoristiti svoje šanse, jer i mi igramo u jakim momčadima - kazao je lijevi branič Nikola Prce koji je za svoj sastav u posljednjem susretu španjolskog prvenstva postigao čak dvanaest pogodaka.

Ruse najbolje poznaje možda Damir Doborac, jer njihovu reprezentaciju čine uglavnom rukometaši Čehovskih medveda koji su nedavno igrali u Kopru protiv Doborčeve momčadi.

- Tada smo poraženi, ali taj jedan susret ne može puno pokazati o igri Rusa. Ono što je jasno jeste da igraju veoma čvrsto u obrani, te da golove uglavnom postižu iz kontri i polukontri. Tu ih moramo zaustaviti i to je recept za povoljan rezultat koji bi nam puno značio na startu kvalifikacija- istaknuo je Doborac.

Nakon gostovanja u Rusiji BiH će sljedećeg vikenda, nažalost bez publike zbog izrečene kazne, igrati protiv Farskih otoka u Sarajevu, no tu pobjeda ne bi trebala biti upitna. U ovoj skupini nalaze se još Srbija, Švicarska i Italija. Jedini hendikep je ovog puta izostanak Terzića, Jaškića i Skoke koji će biti spremni za sljedeće utakmice.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije