Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO NOGOMET

Rebić s tribina gledao kako mladi Srbin ispisuje povijest Bundeslige

Luka Jović
Foto: Reuters/Pixsell
19.10.2018.
u 22:38

Ivan Leko odradio je prvu utakmicu nakon skandala oko namještanja utakmica i korupcije u belgijskom nogometu, a njegov Club Brugge je igrao 1:1 s Waasland-Beverenom

Povijest je u Bundesligi ispisao suigrač Ante Rebića, Srbin Luka Jović. Eintracht je nastavio sjajnu golgetersku formu i s uvjeljivih 7:1 je pobijedio Fortunu Düseldorf, piše Goal.

Jović je zabio čak pet golova! Bio je strijelac u 26., 34., 55., 69. i 72. minuti, a s 20 godina i 200 dana je postao najmlađi igrač u povijesti Bundeslige kojemu je to uspjelo. Također, prvi je igrač Eintrachta u povijesti koji je zabio pet golova, ali i prvi Srbin kojemu je to pošlo za rukom u Bundesligi.  Osim Jovića za Eintracht je dva gola zabio Heller (20' i 50'), a za goste je utješni pogodak postigao Lukebakio u 53. minuti. Ante Rebić je zbog suspenzije propustio utakmicu, dok Davora Lovrena zbog zdravstvenih problema nije bilo u sastavu Fortune.

Eintracht je pobjedom preskočio Bayern. Obje momčadi imaju po 13. bodova, ali Bavarci još trebaju odigrati svoju utakmicu 8. kola.

Lyon je u Francuskoj s 2:0 pobijedio Nimes, a golove su zabili Dembele u 24. i Depay u 90. minuti. Lyon je treći u prvenstvu sa 17 bodova, 10 manje od vodećeg PSG-a, a Nimes je 15. i ima 10 bodova. 

Ivan Leko odradio je prvu utakmicu nakon skandala oko namještanja utakmica i korupcije u belgijskom nogometu, a njegov Club Brugge je igrao 1:1 s Waasland-Beverenom. Vanaken je u 55. minuti pogodio za Club, a remi gostima je osigurao Vellios pet minuta kasnije. Karlo Letica i Matej Mitrović su odigrali čitavu utakmicu, a Karlo Lulić je kod gostiju ušao u 51. minuti. Club Brugge je drugi u Belgiji s 26 bodova, a toliko ima i vodeći Genk.

Nogometaši Alavesa zasjeli su na vrh ljestvice španjolskog prvenstva zahvaljujući 1:0 (0:0) gostujućoj pobjedi protiv Celte u Vigu u prvom susretu 9. kola. Jedini pogodak na utakmici postigao je Tomas Pina u 58. minuti.

>> Pogledajte i kako je zabio Vlašić za CSKA

Komentara 18

AU
autoritet
23:33 19.10.2018.

Glavno da je Srbin u naslovu... Tko je zapravo vlasnik Večernjaka?

SP
Sveti_pećinski
12:40 20.10.2018.

bogme, 5 golova u jednoj utakmici nije malo. Svaka čast Srbinu.

DU
Deleted user
23:06 19.10.2018.

Đikanluk vijesti ne bi objavile ni riječi da se na primjer radilo o Austrijancu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije