Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOPING

Rebellin proglašen krivim, sudbina Perišić još nepoznata

injekcija
Reuters/Pixsell
17.11.2009.
u 20:34

Talijanskom biciklistu Davideu Rebellinu bit će oduzeta srebrna medalja koju je osvojio u cestovnoj utrci na lanjskim Olimpijskim igrama u Pekingu.

Objavio je to Talijanski olimpijski odbor kojem je obavijest o tome poslao Međunarodni olimpijski odbor (IOC).

Vijest je posebno zanimljiva i zbog toga što je Rebellin jedan od petero sportaša osumnjičenih za uzimanje CERA-e, napredne verzije krvnog dopinga EPO-a, a jedna od pozitivnih na testiranju bila je i hrvatska atletičarka Vanja Perišić.

S obzirom da je najavljeno oduzimanje medalje Rebellinu, očito je da je nakon višemjesečnog procesa definitivno proglašen krivim, što bi moglo značiti da će ista sudbina dočekati i preostalu četvorku. Osim Vanje Perišić, osumnjičeni su i olimpijski pobjednik na 1500 metara Rashid Ramzi, grčka hodačica Athanasia Tsoumelka te njemački biciklist Stefan Schumacher.

Ranije je IOC objavio kako će definitivne presude biti poznate u prosincu, a sportaši kojima je to prvi prijestup, poput hrvatske 800-metrašice, mogli bi dobiti dvogodišnju kaznu zabrane nastupa.

Podsjetimo, Perišić je zauzela 35. mjesto u kvalifikacijama u Pekingu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije