Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
El Clasico

Realovim milijunima i zvijezdama prijeti pravi debakl!

Cristiano Ronaldo
Pixsell
28.11.2009.
u 10:10

Bilo je to ljeto u kojem je Florentino Perez stvorio od madridskog Reala Galacticose 2. I kada ih je stvarao, pred očima mu je bio samo crveno-plavi Barcelonin grb i želja da sruši famoznog katalonskog diva.

Samo zatvoriti Kaku

Iako je kupio dva od najbolja tri nogometaša na kugli zemaljskoj, svi koji malo dublje razumiju nogomet bili su svjesni da će ove jeseni u prednosti biti Barcelona. Jer, vrijeme prilagodbe traje. Prema trenutačnoj formi, i sada je tako.

– Pa oni su u srijedu razmontirali Inter. Pazite, Inter, ne bilo koga, i to bez Messija i Ibrahimovića! Sjajno držanje lopte, pregršt okomitih lopta. Ma bilo je to savršenstvo – govorio je jučer Robert Prosinečki, jedini hrvatski nogometaš i jedan od malobrojnih u svijetu koji je nosio majicu i Reala i Barcelone.

Za madridski Real je Robert Jarni u sezoni 1998./1999. odigrao 27 utakmica, postigao je jedan gol, no u dva derbija s Barcelonom nije osjetio slast pobjede.

– Real ima teškoća u svakom dijelu momčadi! A najgore je što više nema igrača koji može probiti bok, pa momčad teško dolazi do šanse za gol. Ima Kaku, ali lakše ga je zatvoriti u sredini, gdje prirodno ordinira. Ronaldo? Tek se vratio nakon ozljede, treba vidjeti koliko je pripravan i koliko će moći pokazati u toj zahtjevnoj utakmici.

 Agresijom na ljepotu

Je li Barcelonina najveća prednost u sredini travnjaka? Kad Iniesta, Xavi, Messi i ostali uzmu loptu, gotovo ju im je nemoguće oduzeti.

– Ne samo to. Kad i izgube loptu, onda silnom agresijom natjeraju suparnika da im je odmah vrati ili izbaci što dalje od vrata. Barcelona je kompaktna, uigrana, mnogo su toga Guardiolini nogometaši u igri doveli do automatizma – zaključuje Jarni.

Prosinečki, koji zbog zdravstvenih tegoba, iako se sada osjeća puno bolje, nije otišao na Nou Camp, držat će fige za sjajan nogomet, ali i za Real.

– Ah, ipak je to moj klub.

Kako može preživjeti u toj Barcinoj "zrendi"?

– Volio bih i ja to znati. Moraju realovci biti jako agresivni, tražiti svoj put u nekoj polukontri ili kontri, jer mislim da nemaju dovoljno dobre vezne igrače da Barci otmu loptu. Koliko god da su veliki, ne budu li oprezni, mogli bi doživjeti debakl – zaključio je Prosinečki.

Da, Barcelona je svima utjerala strah u kosti svojim nogometnim autoritetom i sjajnim igrama. I zbog toga malo vrijede Realovi milijuni i imena. Barem u ovom trenutku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije