Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne ide u new york

Real želi Raulov ostanak u klubu

Raul
AFP
27.04.2010.
u 14:31

Madridski sportski dnevnik Marca u svom tiskanom izdanju donosi priču koja sugerira da čelnici ''kraljevskog kluba'' svakako žele ostanak svog 32-godišnjeg legendarnog kapetana Raula Gonzaleza i nakon ove sezone.

Raul će propustiti ostatak sezone u španjolskom nogometnom prvenstvu zbog ozljede gležnja desne noge u utakmici 34. kola Primere protiv Zaragoze. U tom dvoboju, u kojem je Real slavio sa 2:1, Raul je zabio prvi gol na utakmici, a neposredno nakon toga je bio zamijenjen. Snimke su pokazale da je riječ o iščašenju ligamenata koje će ga udaljiti s travnjaka sljedeća četiri tjedna, što znači da će propustiti posljednja četiri kola u kojima će Real nastojati prestići Barcelonu na vrhu za kojom trenutačno zaostaje tek jedan bod.

Raulov pogodak na stadionu La Romareda u Zaragozi, na kojem je debitirao u seniorskoj momčadi Reala prije gotovo 16 godina, bio je njegov peti ligaški ove sezone, a 228. u karijeri. Treći je najbolji strijelac Primere svih vremena. Ispred njega jedino su Telmo Zarra sa 251 i Hugo Sanchez sa 234 postignuta gola. Poentirao je protiv Zaragoze u svom 550. prvenstvenom nastupu u madridskom Realu.

No, nakon što je procurila vijest da do kraja sezone više neće igrati zbog ozljede, krenule su učestale špekulacije kako je to, zapravo, bila posljednja Raulova utakmica u Realovu dresu. Upravo je Marca u veljači nagovijestila kako bi Raul nakon ove sezone mogao ostvariti transfer u njujorški Red Bulls te nastaviti karijeru ''preko velike bare''.

No, u izdanju od utorka, Marca ističe da u Realu svakako žele da Raul do kraja odradi važeći ugovor, koji mu vrijedi do lipnja 2011. godine. Ujedno podcrtava kako Raul ionako u svom ugovoru ima klauzulu prema kojoj mu se ugovor automatski produžava za još jednu sezonu, ako u sljedećoj natjecateljskoj sezoni odigra barem 30 utakmica u kojima će participirati minimalno 45 minuta na terenu.

Komentara 1

Avatar AztekCro
AztekCro
15:22 27.04.2010.

Da, Real bi ga zadržao a trener bi ga držao na klupi. Osobno mislim da je Raul jedan od najboljih nogometaša uopće (uvijek je za tim, nikada se ne gura u prvi plan, pravi osjećaj za gol, nema prepucavanja sa trenerom, igračima, novinama...) i preporučio bi mu da ide ća iz Reala ukoliko Pellegrini ostane kao trener. Ukoliko dođe bilo koji dobar trener onda može i ostati jer mislim da sa 33 godine može bez problema igrati na vrhunskoj razini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije