Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET PREOKRET?

Real nije 'mekan' kao Barca, ali Liverpool je najsretnija momčad Lige prvaka

Liverpool v Barcelona
Bradley Ormesher/News Syndication/PIXSELL/NI Syndication/PIXSELL
14.04.2021.
u 16:45

Rijetki su oni koji su se nadali prolazu Barcelone, a ako je i bilo onih koji su se nadali vjerojatno im je svaka nada potonula kada je Cavani u uzvratu pogodio za 3:1 (3:5) i doveo svoju momčad u siguran prolaz...

Nakon što su u sinoćnjim utakmicama svoju kartu za polufinale osvojili Chelsea i PSG, danas su na rasporedu još dvije utakmice. Borussia ugošćuje Manchester City i lovi gol zaostatka dok Real Madrid dolazi na Anfield sačuvati svoju prednost. 

Mogu li Nijemci i Englezi okrenuti u svoju korist i dočepati se polufinala, ostaje nam za vidjeti, ali zasigurno se mogu nadati jer Liverpool i je poznat po tim dramatičnim i preokrenutim utakmicama u svoju korist. Teško je izdvojiti koji je bio njihov najveći preokret, ali ako i niste ljubitelj nogometa i Lige prvaka, čuli ste za onu 2005. Godinu kada je u finalu LP Milan na poluvremenu vodio 0:3, a onda se Redsi vratili u samo šest minuta igre. Tada su zabili Gerrard, Šmicer i Alonso, a na penalima je tragičar postao Ševčenko i slavlje u Liverpoolu, ali i svijetu moglo je početi. Čak je i Igor Bišćan do tog finala bio u startnih 11 Liverpoola, ali finale je nažalost odgledao s klupe. Sigurno nije na kraju žalio za tim.

Najveći preokret ikada u Ligi prvaka

Jedan preokret do sada nitko nije uspio u Ligi prvaka osim Barcelone, koja je ove sezone ispala u osmini finala od PSG-a. Upravo su Parižanima oni nanijeli nevjerojatni poraz od 6:1. Bilo je to 2017. godine kada je PSG na Parku prinčeva pobijedio 4:0. Rijetki su oni koji su se nadali prolazu Barcelone, a ako je i bilo onih koji su se nadali vjerojatno im je svaka nada potonula kada je Cavani u uzvratu pogodio za 3:1 (3:5) i doveo svoju momčad u siguran prolaz. Međutim nešto se moralo pitati i Barcelonine igrače, lopta je okrugla, a igra se tako dugo dok sudac ne da zadnji zvižduk, a taj zadnji zvižduk dogodio se u 96. minuti kada je Barcelona zabila za 6:1 i otišla u četvrtfinale. 

Godinu dana poslije još jedan preokret u izvedbi Barcelone, ali ovoga puta ne u njihovu korist. Nakon što su na Camp Nou pobijedili Romu sa 4:1, žuto - crveni nisu se samo tako predali i na krilima Edina Džeke došli su do pobjede od 3:0 i prolaska u polufinale, gdje ih je dočekao, vrlo vjerojatno već i pretpostavljate; Liverpool. Ne bi to bili Redsi da nema i dramatičnih dvoboja pa su njihove utakmice završile 5:2 i 4:2, ali je Liverpool kasnije u finalu izgubio od najtrofejnijeg kluba u Ligi prvaka, Real Madrida.

Čudesni Divock Origi

Ta (ne)sreća kao da prati Barcelonu jer su i treću godinu zaredom sudjelovali u jednom od najvećih preokreta u Ligi prvaka. Međutim još jednom u negativnom smislu. U ovu listu najvećih senzacija zasigurno spada i taj veliki preokret iz sezone 2018/19. U polufinalu su se tada našli Barca i Liverpool, a Katalonski klub je na uzvrat išao s 'velikih' 3:0. Kažem 'velikih' jer će se na kraju ispostaviti da im to nije bilo dovoljno. Igrači Jurgena Kloopa poveli su pogotkom Divocka Origija u sedmoj minuti, a isti igrač bacio je Messija i društvo na koljena zabivši pogodak u 79. minuti na vrlo čudnu asistenciju Alexandera-Arnolda. Momčad Barcelone kao da je zaspala, a Trent je to iskoristio na savršen način ubacivši iz kornera za Origija. Salah, Mane i ostali prošli su u finale koje su na kraju i osvojili protiv Tottenhama. 

S početkom u 21 i uz dva gola zaostatka dočekuju Los Blancose koji su za vikend pobijedili Barcelonu. Očekuje nas veliki sraz Zidanea i Kloppa, a tko će doći u polufinale na City ili Borussiju saznat ćemo prije ponoći. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije