Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIŠE POVIJEST

Ronaldo će ove sezone prestići sve osim onoga koji mu stalno bježi

Cristiano Ronaldo
Reuters/PIXSELL
23.08.2015.
u 14:27

Real Madrid će nakon ove sezone imati novog najboljeg strijelca, Portugalac će se upisati u povijest

Real Madrid i Barcelona počinju lov na titulu u Španjolskoj, a otvaranje će imati na gostovanjima - u Gijonu i Bilbau. No osim toga, počinje i lov na individualne nagrade između Lionela Messija i Cristiana Ronalda, za kojeg će ova sezona biti posebna iz razloga što će se sasvim sigurno upisati na vrh kao najbolji strijelac kraljevskog kluba.

Ispred njega su Raul i Alfredo di Stefano, sa 228, odnosno 227. Kad se zbroje svi golovi, ispred Ronalda samo je Raul s 313 pogodaka, što je deset više od Portugalca. No Raul je trebao 741 utakmicu za to, a Ronaldo svega 300.

I dok će sasvim sigurno biti najbolji u Realu, da bi bio najbolji strijelac u ligi morao bi se nekako riješiti Messija jer Argentinac mu bježi za 61 pogodak te je najbolji strijelac španjolskog prvenstva u povijesti. Dakle, čak i da ne igra ove sezone, Argentinac bi ostao nedodirljiv. A vidjet ćemo hoće li ostati nedodirljiv njegov rekord od 50 pogodaka u prvenstvu za samo jednu sezonu.

Ispred Ronalda su osim spomenutih Raula i Di Stefana Hugo Sanchez (234) i Telmo Zarra (251). Nakon ovog prvenstva, ako se ne dogodi nešto nepredvđeno, Portugalac će biti drugi na listi najboljih u povijesti.

A koliko su to što on i Messi radi velike stvari potvrđuje činjenica da među 20 najboljih samo je David Villa (185) aktivan nogometaš, ali napustio je ligu prošlog ljeta.

>> Cristiano Ronaldo sam protiv dvojice nogometaša Barcelone

Komentara 1

DH
dalibor.hren
16:41 23.08.2015.

Trebalo bi računati prosjek postignutih golova po utakmici a ne ukupno zabijenih golova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije