Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.08.2017. u 23:55

Nakon što su Španjolci ovo ljeto već jednom odigrali jedan El Clasico i to po prvi put nakon 35 godina na američkom tlu čija je klima bolje ležala Kataloncima koji su tamo slavili 3:2, sada je priča bila malo drugačija. 

Real Madrid i Barcelona sezonu u Primeri otvorili su novim. Na Camp Nou su odigrali 234. El Clasico koji je ujedno i borba za španjolski Superkup, ali ovaj put slavio je Real Madrid 3:1. Imali su kraljevi lijepi pedigre za to jer prije tjedan dana već su uzeli jedan pehar i to Manchester Unitedu u Makedoniji. No, za razliku od utakmice u Skoplju, u ovoj su kraljevi morali krenuti bez Luke Modrića. Zbog kazne iz 2014. godine, kada je Real posljednji put igrao Superkup, Luka je dobio crveni karton što mu je u karijeri ostao i jedini. Ta se kazna aktivirala za ovu utakmicu, ali već za uzvrat koji se igra u srijedu (23 sata) Madriđani će hrvatskog kapetana imati na raspolaganju. 

1/13

Zamijenio je njega Mateo Kovačić, ali s njim ili bez njega, bila je to utakmica s poprilično dosadnim prvim poluvremenom. Uglavnom sastavljenog od trčanje s jednog kraja terena na drugi. Barca je krenula bolje. Počeli su napadati vrata Navasa od samog početka, ali nije išlo. S druge strane blancosi su gubili lopte i  specijalizirali se u rušenju Messija, a s klupe sve je to morao gledati Ronaldo. Teško mu je padalo grijanje sjedala pored terena pa mu se Zidane kasnije smilovao i uveo ga u igru kada je vidio da bijeli ne idu u smjeru osvajanja pehara. No, bio je to onaj Real od prije tjedan dana. U drugom poluvremenu posebno raspoložen, ali bili su i Valverdeovi momci budni. Nisu mogli zabiti Navasu pa su ‘punili‘ svoju mrežu. U 50. minuti Marcelo se s boka spremao ubaciti u sredinu, ali put je prepriječio Piqué koji je loptu skrenuo u vlastitu mrežu.  

Nakon pogotka probudili su se i jedni i drugi, a i navijači su se sjetili da sjede oko terena. Pogotovo kada je sudac De Burgos Bengoetxea u 76. minuti dosudio nepostojeći jedanaesterac za Barcelonu. Suarez je pao pored Navasa i dobro prevario sve na travnjaku. No, vratili su gosti iz Madrida u 80., kada je Ronaldo istrčao kontru i s ruba šesnaesterca zabio u gornji lijevi kut Ter Stegenova gola, ali koju minutu nakon morao je napustiti teren. Dobio je drugi žuti karton pa mu je sudac pokazao izlaz. Točku na cijeli susret stavio je Asensio u 90. minuti.

Uzvratna utakmica na Santiago Bernabeu na rasporedu je u srijedu u 23 sata.

Komentara 18

MK
mksdk
23:58 13.08.2017.

Tako to radi pravi klub poput RM-a. Izmišljen penal protiv njih, krivo poništen gol Ronadu radi nepostojećeg zaleđa. Umjesto prekršaja na Ronaldu sudac mu daje drugi žuti zbog simuliranja. I unatoč svemu tome, RM deklasira Barcelonu s 1:3 u gostima. Svaka čast.

Avatar Kupus Dei
Kupus Dei
23:53 13.08.2017.

Suarez - mučak od čovjeka i sportaša, na kraju Real zasluženo pobijedio, super tekma.

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
23:43 13.08.2017.

ronaldo je car...usao u 60 minuti i zabio i meni donio 200kn 2.70 kvota...ronaldo imas pivo ti si car nikad me nisi iznevjerio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije