Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZJAVE NAKON UTAKMICE

Reakcije vatrenih: Vidjelo se da nam je nedostajalo motiva

Hrvatska
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/10
11.06.2019.
u 23:47

- Nekako se, nažalost, vidjelo da je nije bilo dovoljno motiva da se sezona završi s pobjedom. Mislim da je najbitnije bilo da uzmemo bodove u kvalifikacijama - rekao je krilni napadač Wolfsburga Josip Brekalo.

Hrvatski reprezentativci su, očekivano, razočarani ishodom prijateljskog ogleda s Tunisom. Znaju da je moglo i trebalo puno bolje, ali ako je igdje dozvoljen kiks zbog neuigranosti, onda je to slučaj u prijateljskoj utakmici. Dok su Tunižani rekli da su ostvarili jednu od najvažnijih pobjeda reprezentacije, naši, naravno, nisu mogli reći bilo što slično jer su gosti zaista većim dijelom utakmice vladali terenom.

- Vjerujem da je ostatak ekipe razočaran kao i ja što nismo ovu odličnu sezonu okrunili pobjedom. Sigurno, da nije bio neki utjecaj da smo morali budući da je riječ o prijateljskoj utakmici, ali smo trebali imati bolji pristup i na kraju bolji rezultat. Odmorit ćemo se i sigurno se vraćamo još uigraniji i više motivirani na kvalifikacije u rujnu - rekao je jedini strijelac vatrenih Bruno Petković, a prokomentirao je svoj debitantski pogodak:

- Rekao bih da je to miks jednog ponosa i olakšanja kad zabiješ taj prvi pogodak. To je, recimo, jedno breme sve dok ne zabiješ prvi. Jedan jako dobar osjećaj, preporučujem ga svakome.

>> Pogledajte što je Zlatko Dalić rekao nakon poraza od Tunisa

Umor nakon naporne sezone očito je prevladao kod naše reprezentacije. Reprezentacija Tunisa ima ispred sebe Kup nacija i to su dokazali na terenu pred 8.036 zaista, koincidentno, vatrenih Varaždinaca. Dekoncentracija i vidni manjak kondicije su u ključnim trenucima presudili, a svjesni su naši da smo u mnogim situacijama u utakmici mogli primiti i još nekoliko pogodaka. 

- Sigurno da su oni bili puni motiva jer igraju protiv momčadi koja je svjetski viceprvak i pripremaju se za veliki turnir. Mi iza nas imamo jednu jako tešku utakmicu protiv Walesa, a i većini je ovo zadnja utakmica u sezoni, osim nas mladih. Nekako se, nažalost, vidjelo da je nije bilo dovoljno motiva da se sezona završi s pobjedom. Mislim da je najbitnije bilo da uzmemo bodove u kvalifikacijama - rekao je krilni napadač Wolfsburga Josip Brekalo.

Kako se drastično mijenjao i izgled svake momčadi tijekom drugog dijela, tako se mijenjalo i vrijeme na sjeveru Hrvatske. Nakon sat vremena ime igrači su dobili osvježenje bez pauziranja igre jer je pala kiša. U početku se činila kao mali ljetni pljusak, a što se više bližio kraj utakmice kiša je bila jača. Otjerala je i mnoge s tribina, a gotovo da je, metaforički rečeno, otjerala i naše igrače.

Završne riječi je, uz misao na nadolazeći Euro do 21 godine nadodao jedan od tri debitanta vatrenih, stoper Leicester Cityja koji se prošle sezone dokazao na posudbi u Celticu, Filip Benković.

- Sretan sam jer sam dobio svoju priliku, ali nezadovoljan porazom. Probali smo i s tri stopera iako nismo baš pretjerano to uvježbavali, ali nije išlo kao što smo očekivali pa smo morali mijenjati. Tunižani su jako brzi, igrali su dosta na kontre i mogu svima naškoditi, ali što je, tu je. Mi mlađi se trebamo okrenuti prema naprijed jer svi željno čekamo Europsko prvenstvo mladih. Znamo da smo u teškoj skupini s jakim protivnicima, ali tu će se nešto pitati i nas - zaključuje Benković.

>> Pogledajte što je Davor Šuker rekao nakon utakmice

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
06:59 12.06.2019.

Publika, mada je i prijateljska tekma, nije došla gledati Dalića već najbolje Hrvatske nogometaše! Stavljanje rezervi se može obavljati, no istrčati moraju najbolji? S druge strane, omalavožavaš protivnika pa i to nije u redu! Ako baš želiš krenuti sa rezervama, utakmica mora biti "badava", da je gledaju "svi" koji mogu uči na stadion? Podcjeniti dobrog protivnika nikako nam ne služi na čast, jer i ovako repka je neuigrana i slaba!? Motiv mladim igračima nije potreban kad zaigraju za repku!!!

GE
generacija57
06:21 12.06.2019.

Siroćeki,baš ste mi bili umorni,previše radite,od 6 do 18 sati.

DU
Deleted user
08:40 12.06.2019.

Bojim se da je ovo kraj ovih vatrenih i da ćemo čekati narednih 20 godina. Jedino što za sada vidim nekoga kao potencijal je Brekalo, Livaković i dugo dugo ništa. Sramotna je izjava da nisu imali motiva. Imaju li motiva šljakeri raditi za 4000 kuna? Nemaju, a moraju. Trener je taj koji ih treba motivirati. Ono što nam se dogodilo u Rusiji je pozitivan šok promjenom trenera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije