Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka liga

Pobjede RB Leipziga, Schalkea i HSV-a

RB Leipzig
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
04.11.2017.
u 18:05

RB Leipzig je pobijedio Hannover 2:1, HSV je slavio protiv Stuttgarta 3:1, dok je Schalke na gostovanju bio bolji od Freiburga 1:0

Nogometaši RB Leipziga, Schalkea i HSV-a ostvarili su pobjede u susretima 11. kola njemačkog nogometnog prvenstva.

RB Leipzig je pobijedio Hannover 2:1, HSV je slavio protiv Stuttgarta 3:1, dok je Schalke na gostovanju bio bolji od Freiburga 1:0. Borussia Moenchengladbach i Mainz su igrali 1:1, a identičnim rezultatom je završio i susret između Augsburga i Bayer Leverkusena. 

Doprvak RB Leipzig je u susretu protiv izravnog suparnika na ljestvici za plasman u Ligu prvaka slavio 2:1, premda je Hannover poveo u 55. minuti golom Brazilca Jonathasa. U 70. minuti je izjednačio Yussuf Poulsen, a pobjedu domaćinu donio je Timo Werner u 85. minuti.

Ovom pobjedom RB Leipzig se probio na drugo mjesto preskočivši Borussiju Dortmund, no Borussiju još očekuje utakmice protiv Bayerna.

Skok na ljestvici ostvario je i Schalke koji je na gostovanju porazio Freiburg 1:0, a pogodak odluke zabio je Daniel Caligiuri u 61. minuti. Schalke je sada četvrti sa 20 bodova.

HSV je slavio protiv Stuttgarta 3:1 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 14. minuti kada je gostujući veznjak Dzenis Burnić zaradio crveni karton. Domaćin je s igračem više zabio tri gola, a strijelci su bili Aaron Hunt (20), Filip Kostić (65) i Jann-Fiete Arp (69), dok je gol za Stuttgart zabio Daniel Ginczek (55-11m). Josip Brekalo nije nastupio za goste.

Borussia Moenchengladbach i Mainz su odigrali 1:1, a istim rezultatom je završio susret između Augsburga i Bayer Leverkusena. Tin Jedvaj je i dalje izvan stroja i nije nastupio za goste.

U nedjelju su preostale dvije utakmice, susreti Koln - Hoffenheim, te Wolfsburg - Hertha Berlin.

Na ljestvici vodi Bayern sa 23 boda, RB Leipzig je drugi sa 22 boda, a zatim slijede Borussija Dortmund i Schalke sa po 20 bodova.

Na začelju su Werder s pet i Koln s dva boda, a oba sastava još uvijek nemaju niti jednu pobjedu.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije