Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Razriješen misterij ozljede Ive Karlovića: Nije koljeno nego raspodjela novca

spo-ivo-txt.jpg
import
08.03.2007.
u 15:16

Nezadovoljan tekstom u jednom dnevnom listu u kojem je optužen da je "potrošio sve kredite te ga zbog toga više ne bi trebalo zvati u reprezentaciju" Ivo Karlović osjetio se ponukanim da novinarima objasni svoju poziciju.
Rekli su mi da kažem da me boli koljeno, no nije riječ o tome. Nezadovoljan sam raspodjelom novca između članova reprezentacije koja je za mene ponižavajuća. Obećavano mi je da će se to promijeniti, ali nije učinjeno ništa i to više ne mogu trpjeti rekao je Karlović, a na upit tko mu je rekao da kaže da ga boli koljeno, odgovorio je: Netko iz saveza ne želeći pojasniti o kome je točno riječ.

Karlo i sam žali što s pravom istinom nije izašao odmah, no želio je, ističe, da se problem riješi u tišini. Evo o čemu je točno riječ: Od ukupne zarade u Davisovu kupu 50 posto ide HTS-u, a preostalih 50 posto reprezentaciji. No, od tih 50 posto, 73 posto ide prvoj dvojici igrača (u konkretnom slučaju: Ljubičiću i Ančiću - op. a.), a preostalih 27 posto dijeli se na preostala dva igrača i izbornika. Nas trojica, dakle, dobivamo po devet posto s čime ja ne mogu biti zadovoljan jer smatram da kao treći igrač zaslužujem više. Ovako dobivam samo četvrtinu od onoga što dobiva drugi igrač objasnio je Karlo, navodeći primjer Njemačke i Rumunjske gdje svi igrači dobivaju isto.

U svakom slučaju HTS više neće taj problem moći stavljati pod tepih. Možda Karlović nije reagirao na najbolji način (možda ni u pravo vrijeme), ali ne može se poreći da je (barem djelomice) u pravu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije