Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE ZBOG LJEKARNE

Razočarao i razbjesnio cijelu Hrvatsku, a sada je ogorčen što upiru prstom u njega

Nikola Kalinić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
23.12.2020.
u 16:44

Zatvorila se najstarija splitska ljekarna koja je bila u prostoru čiji je vlasnik nogometaš Nikola Kalinić.

Najstarija splitska ljekarna koja se nalazi u Marmontovoj 2 se zatvorila jer nije bila profitabilna. Prostor u kojem je bila ljekarna u vlasništvu je nogometaša Nikole Kalinića, a pojavila se priča da je bivši vatreni ponudio ugovor s dvostruko većim iznosom zakupnine nego do sada.

Kalinić je, kako piše Dalmatinski portal, ogorčen time što je prst uperen u njega, a zbog svega je reagirao njegov odvjetnik Vinko Radovani.

"Ugovor je sklopljen s Ljekarnama Splitsko-dalmatinske županije na pet godina, za dvije tisuće eura mjesečno, daleko niže od tržišne cijene. Dogovor je bio da ako  dobiju odobrenje o Hrvatske ljekarničke komore za klasičnu djelatnost, da se revidira cijenu zakupa", rekao je Radovani.

U travnju je isticao ugovor, a Kalinić je dva mjeseca prije pozvao na sastanak da se dogovore oko daljnje suradnje i povišenju cijene najma. Iz tvrtke su se, navodi Radovani, oglušili na poziv te su u travnju predložili da s obzirom na pandemiju koronavirusa im ustupi te mjesece prostor besplatno, a kako bi mogli ulagati u dezinficijense i druga zaštitna sredstva.

Kalinić je odgovorio da može, pod uvjetom da se onda dezinficijensi besplatno dijele Splićanima i gostima. Na koncu je predložio da do 31. prosinca budu isti uvjeti, a da nakon toga vide kako će se situacija razvijati i ovisno o tome potpiše novi ugovor na 3900 eura što je cijena niža od tržišne. Ljekarna je pak odlučila raskinuti suradnju 30. rujna, nakon turističke sezone.

"Kada se kupovao prostor, jasno je bilo da ne može ništa drugo biti osim ljekarne i nikakve druge namjere nije bilo niti može biti. Dakle, prozivke da je odgovoran za zatvaranje ne da ne stoje, nego jedini ima interes da je otvorena", rekao je Radovani.

Kalinić je u našoj domovni najpoznatiji po tome što je  izazvao burne reakcije u Hrvatskoj, ali i u svjetskoj javnosti prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Pred kraj utakmice s Nigerijom odbio je ući u igru nakon čega ga je izbornik Zlatko Dalić usred prvenstva poslao kući.   

Kalinić je tada tvrdio da je imao problema s leđima, a Dalić je poslije otkrio da to nije bio prvi njegov "neposluh". Vatreni su na kraju senzacionalno osvojili svjetsko srebro, a Kalinićev potez nije se pokazao kao najpromišljeniji. Svejedno, piše mu se medalja sa SP-a.  

– Nisam sretan i ponosan, ali to je bila jedina moguća odluka – izjavio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon što je iz momčadi izbacio Nikolu Kalinića.
 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar 404_ZLO
404_ZLO
18:59 23.12.2020.

Što se zapravo ovim člankom želi poručiti? I kome?

TO
ToTu
18:57 23.12.2020.

Svatko gkeda svoj interes? Tko misli ds može zaradititi uzet će u najam prostor i to je to...

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
18:54 23.12.2020.

i sto sada? treba li ga razapeti jer ljekarna nema interesa raditi? kakve veze ima reprezentacija s poslovnim potezima ljekarne i vlasnika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije