Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZADOVOLJAN

Razočarani Eduardo: Mogao sam im donijeti milijune, a oni su me odbacili!

Eduardo da Silva
Foto: Igor Kralj/Pixsell
11.01.2019.
u 13:03

– Kad sam dolazio u klub, ispričao sam im o svom iskustvu i sposobnosti da jednim dodirom donesem milijune eura. To je dodir ili dodavanje koje nas mogu uvesti u Europsku ligu i čak Ligu prvaka. No, trener Dean Klafurić nije mi dao šansu

Bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva (35) jedan je od najpoznatijih igrača koji je nosio dres poljske Legije. Bivši napadač Dinama, Arsenala i Šahtara u Poljsku je stigao prije godinu dana, no nije ostavio dublji trag. Tamo su ga vodila trojica trenera – Romeo Jozak, Dean Klafurić i Ricardo Sa Pinto, ali je ukupno odigrao 11 utakmica i nije uspio postići gol. Danas je slobodan igrač.

– Prvih nekoliko mjeseci nije bilo toliko loše. Znam da su me ljudi gledali kroz ono što sam napravio u prošlosti. Igrao sam za velike klubove i zabio puno golova. A ovdje? Siguran sam da prvi put karijeri nisam zabio u 10 utakmica zaredom. I za mene je to bilo iznenađenje. No, svoju bih situaciju usporedio s Olivierom Giroudom. Ni on nije postigao gol za Francusku na SP-u, a osvojio je naslov – rekao je Eduardo za poljske medije.

Tvrdi da nije dobio pravu priliku.

– Kad sam dolazio u klub, ispričao sam im o svojem iskustvu i sposobnosti da jednim dodirom donesem milijune eura. To je dodir ili dodavanje koje nas mogu uvesti u Europsku ligu i čak Ligu prvaka. No, trener Dean Klafurić nije mi dao šansu – kaže Eduardo i dodaje:

– Nakon toga za trenera je došao Sa Pinto koji me nakon dva treninga vratio u momčad. No ubrzo sam ispao s liste igrača koji mogu nastupati u ligi.

Kaže da mu se sviđao život u Varšavi.

– Da sam razmišljao o novcu, ne bih došao u Legiju! Mogao sam otići u Aziju i zaraditi mnogo više. No nisam to želio iz nekoliko razloga, a prvi je obitelj.

Po čemu će pamtiti epizodu u Poljskoj?

– Momčadski ću pamtiti osvajanje prvenstva i kupa, ali individualno to razdoblje za mene nije bilo dobro. A privatno ću iz Varšave najviše pamtiti to što su mi djeca išla u američku školu – rekao je Eduardo pa objasnio:

– Nemojte me shvatiti pogrešno. Varšava je jako lijep grad, ima sve što vam je potrebno i dobro smo se osjećali. No, sretan sam zbog izbora škole za djecu jer je za mene obrazovanje jako važno. Šaljemo ih u školu, bez obzira gdje živjeli.

Što misli o poljskoj ligi?

– To je neobično. Imate sjajne stadione, navijače, sve se prenosi na TV-u, dobar marketing... No, nogomet nije na razini. A ne želim da ispadne da to govorim jer nisam uspio. Usporedimo poljsku ligu s hrvatskom. Poljska ima 40 milijuna ljudi, a Hrvatska četiri. No, hrvatski klubovi puno bolje igraju u Europi. Poljska je velika država s dobrom infrastrukturom i po mom mišljenju morala bi igrati na višoj razini.

Planovi za dalje?

– Sada živim u Rio de Janeiru. Uzeo sam pauzu od nogometa i ovdje posložio život. No želio bih se vratiti nakon nekoliko mjeseci pauze. Pronaći ću klub u Riju i još malo igrati ovdje.

>> Pogledajte karijeru Luke Modrića

Ključne riječi

Komentara 27

KA
kajinx
14:14 11.01.2019.

Šteta što su mu engleski mesari upropastili divnu karijeru. Eduardo, hvala za sve što si dao za Hrvatsku!

DU
Deleted user
18:05 11.01.2019.

Može biti uzor mladima. Bio bi svjetska zvijezda da nije bilo onog podlog loma noge.

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
16:36 11.01.2019.

Dudu,jedan od boljih igrača koji su igrali za hrvatsku reprezentaciju!Dudu želim ti sve najbolje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije