Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽAN SUSRET

Dalić otkrio što ga je razljutilo: 'Mi smo svjetski doprvaci...'

Zlatko Dalić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
07.06.2019.
u 17:27

S druge strane će stajati Gareth Bale. Luka mu je, prema tvrdnjama španjolskih medija, jedan od rijetkih prijatelja u svlačionici Reala

Dan uoči kvalifikacijske utakmice protiv Walesa za odlazak na Europsko prvenstvo, kapetan vatrenih Luka Modrić i izbornik Zlatko Dalić održali su konferenciju za medije. 

Luka Modrić nije okolišao, tri boda protiv Walesa su imperativ.

- Očekujemo tešku utakmicu protiv uz nas ponajbolje ekipe u skupine. Mi nakon poraza u Mađarskoj nemamo pravo na grešku i sutra nas zanima samo pobjeda - poručio je kapetan hrvatske reprezentacije.

Velške novinare zanimalo je zašto je za domaćina odabran Osijek, a ne Zagreb.

- Zašto Osijek? To je odluka Saveza, a mi igrači ovdje se osjećamo ugodno, imamo pozitivna iskustva i fenomenalnu potporu. Fan zone i sjajna organizacija

S druge strane će stajati Gareth Bale. Luka mu je, prema tvrdnjama španjolskih medija, jedan od rijetkih prijatelja u svlačionici Reala.

- S Garethom se nisam pričao otkako smo se razišli u Realu po završetku sezone, imat ćemo o čemu razgovarati nakon utakmice - nije se Modrić dao uvući u spekulacije o njegovoj budućnosti u “kraljevskom klubu”, ali ni formi koja nije bila najblistavija.

- Igre u klubu i reprezentaciji ne moraju imati poveznicu, možda nije igrao previše, ali znam koliko mu znači reprezentacija i da taj manjak minuta na njega neće imati nikakav utjecaj

Na pitanje je li izbornika Dalića informirao o tome kako zaustaviti Balea, Modrić se nasmijao.

- I da jesam dao naputke, ne smijem reći... Wales je kompaktna momčad, osim Balea dosta je tu dobrih igrača, pogotovo ofenzivaca, i zaslužuju veliki respekt.

Termin utakmice nije najsretniji, tri sata poslijepodne uz paklenu vrućinu i temperaturu od 30 stupnjeva, no kapetanu Hrvatske ne smeta.

- Uvjeti su takvi kakvi jesu, dok sam igrao u Engleskoj utakmice su se stalno igrale u tom terminu iako je znalo biti velikih vrućina. Moramo se prilagoditi, trenirali su u tom terminu zadnjih sedam-osam dana. meni to nije problem, uostalom ja volim ranije utakmice

Veliki broj izostanaka, prema kapetanu, neće izbaciti momčad iz kolosijeka.

- Svaki puta kad bi dolazili novi igrači uvijek su odgovorili na pravi način tako da vjerujem da će svi biti pravi i pokazati kako im je mjesto u reprezentaciji

Izbornik Zlatko Dalić nije morao skrivati kako će Hrvatska biti ta koja će diktirati utakmicu.

Fan zone i sjajna organizacija

- Igramo doma, ne možemo čekati i braniti se. Mi moramo biti ta momčad koja treba držati loptu u posjedu, ali tu se krije puno opasnosti. Nećemo moći imati visoki presing i veliku agresiju zbog veliku vrućine, to neće biti lako - kazao je izbornik svjestan imperativa dobrog rezultata protiv Walesa.

- Na nas je uvijek presing s kim god da igramo i mi to od toga ne bježimo. Postoji pritisak je nakon poraza u Mađarskoj koji nismo očekivali, no nama treba nam 15 bodova da prođemo skupinu i plasiramo se na Euro. Protiv Walesa možemo napraviti prvi korak

Vrijeme odigravanja utakmice izbornika je, najblaže rečeno, razljutilo.

- Ne znam tko je donio odluku o satnici, ipak smo drugi na svijetu i zaslužujemo respekt. U tri poslijepodne igramo samo mi, Albanija i Island. Ali kako je nama tako će biti i Walesu - zaključio je Dalić.

>>>> Pogledajte što je Zlatko Dalić rekao nakon utakmice reprezentacije u Omišu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije