Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
maršić vs. flak

Rasprava - Tko je bolji: Ronaldo ili Messi?

Lionel Messi Cristiano Ronaldo portal
Reuters/PIXSELL
08.01.2013.
u 20:56

Večernjakovi novinari Ozren Maršić i Igor Flak zauzeli su različite strane, za jednog je najbolji Messi, a za drugog CR7. Ovo su njihovi argumenti...

Ozren Maršić: Najveća je zvijezda Ronaldo! Lea svi volimo, ali CR7 je idol

Messi nas baca u nesvijest, njegova lakoća igranja je senzacionalna, Argentinca je milina gledati...

Možda je i najbolji svih vremena premda smo se, gledajući Pelea i Maradonu, kleli da nema boljih. Nikada nitko neće dobiti odgovor kako bi se Mali zeleni snašao u današnje doba ili kakav bi Messi bio sredinom 80-ih...

Ali, vratit ću se današnjici, Cristiano Ronaldo broj je jedan, najbolji igrač prošle godine. Ako pogledate Realove rezultate, priča je vrlo jasna, Cristiano je u izravnom dvoboju potukao Lea. Ronaldo predvodi Portugal, reprezentaciju iz svjetskog vrha, ali nikada neće biti poput Brazila, Argentine, Njemačke, Francuske, Engleske... I sada živi na Ronaldovim leđima, CR7 je Portugalce dovukao do jedanaesteraca sa Španjolskom na Euru.

A Messi i njegova Argentina baš i ne dominiraju, gauči su puno bolji bili s nekim drugim vođama. Možda Messiju u Argentini nedostaju Iniesta i Xavi. Leo u Barceloni ima dvojac koji je među pet najboljih igrača svijeta. Zbog toga je i Ronaldova titula s Realom još značajnija. Ali, Ronaldo ima još nešto, on je nogometna zvijezda, taj dojam o njemu čak i nema veze s uspješnosti. Ronaldove frizure oponašaju klinci, njegovi driblinzi se vježbaju. Možda je Messi najbolji, ali Ronaldo je najveća nogometna zvijezda današnjice.

To je, u današnjem svijetu u kojem je nogomet veliki biznis, ključna razlika. Messija svi volimo, ali Ronaldo je idol, njega se obožava.

Igor Flak: Messi zbog 91 gola ispred sjajnog Ibrahimovića

Tko je najbolji nogometaš svijeta svih vremena? Često pitanje, vječni prijepor. Jako cijenim mišljenje svog oca koji je vidio Di Stefana, Sivorija, Eusebija, Pelea, Vukasa, Zebeca, Lamzu. I on je rekao Pele, samo Pele.

Ipak ću se usredotočiti na igrače koje sam gledao. Broj 1 je Diego Maradona! Jer je kao nitko prije ni poslije njega mogao igrati s deset "konobara". I mogao je uvijek i svugdje. Argentina i Napoli. Nije imao Xavija i Iniestu.

Na drugom je mjestu pravi Ronaldo. Taj je imao sve što imaju Messi i Cristiano Ronaldo. I mogao je kao Diego sve sam. A gdje je Cristiano Ronaldo, onaj karizmatični, curama napeti tip? Kada vrednujem samo nogometnu kvalitetu, primijenit ću stihove Branimira Štulića: "Ne izgledam lijepo, briga me za to!" Nogometno u 2012. godini Ronaldo je za mene na trećem mjestu, na drugom Ibrahimović, na prvom Messi. Moj je izbor Messi.

Naš grafičar Tomica zamjerio mu je što kao kapetan Argentine, a to je preduvjet da glasa u izboru za Zlatnu loptu (Fifa i France Football), nije svoj glas među prva tri dao Ronaldu. I to mu je i kod mene minus jer, ako njega nema u izboru, onda je morao biti gospodin i pobijediti taštinu, animozitet i suparništvo. U tome se razlikuju najveći šampioni. Taj 91 gol je zadivljujući, kao i sva lepeza različitosti koju ponudi pri postizanju tih pogodaka. I zbog toga mu dajem minimalnu prednost ispred Zlatana Ibrahimovića.

Što vi mislite, tko je bolji?

Ključne riječi

Komentara 26

DA
dario2612
21:53 08.01.2013.

da mi je televizija kolju redovno plaćam omogućila gledanje španjolske lige i lige prvaka mogao bih se odlučiti a ovako ne

DU
Deleted user
21:00 08.01.2013.

Ja navijam za Real ali mislim da moras biti slijepac da ne glasam za Messija. Razlika je mala ali 2012 je Messi bio bolji. Tocka.

Avatar Rodnaldo
Rodnaldo
19:38 09.01.2013.

Kada se ruše stari rekordi, piše nova povijest, nema se tu što reći niti dodati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije