Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVIJE FRAKCIJE

Raspad sistema u Hajduku! Trener sumnja u vodstvo kluba, poslao oštro priopćenje

Siniša Oreščanin
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/6
01.07.2019.
u 13:40

"Ako se nadležni ne slažu s našom nogometnom filozofijom i načinom rada i poštivanja etičkih vrijednosti molimo da nam to kažu i da nam se zahvale na suradnji", piše Oreščanin

Hajduk je nedavno uručio izvanredni otkaz voditelju Akademije Krešimiru Gojunu uz obrazloženje da je lažno optužio svoje naređene. Sada se javio trener Siniša Oreščanin i stao u obranu Gojuna!

"U Klub nas je privukla ideja profesionalnog i etičnog rada na odgoju i stvaranju konkurentnih igrača i uzornih profesionalaca te nogometne igre i struke. Preduvjet za navedeno bila je izgradnja cjelovitog i usklađenog sustava sportske politike Kluba. Naše su zadaće trebale biti rano prepoznavanje talentirane i darovite djece, rad i briga o njima u svim segmentima, doselekcija, stvaranje konkurentne igre, ulaganje u konkurentnu struku, planiranja svih selekcija, skautinga, prijelaznog roka i svih drugih bitnih sastavnica za ostvarenje ciljeva, ne samo u rezultatskom smislu.

Veliki dio navedenog je i ostvaren pod operativnim vodstvom Krešimira Gojuna, koji je kreirao takav sustav. Uvjet za postizanje svega navedenog je i kontinuitet u radu te razumijevanje svih dionika ovog mukotrpnog procesa uz neizostavno poštivanje Kodeksa i Statuta Kluba!

Hajduk je odredio biti dominantno razvojni Klub. Za to ima neosporan potencijal i na tom je putu bio zadnje tri godine. Mi želimo nastaviti graditi takav sustav jer s njim vjerujemo u uspjeh Hajduka!

Stoga je naša moralna odgovornost izraziti podršku gospodinu Gojunu, potvrditi njegovu stručnost i profesionalnost te izraziti podršku u dokazivanju istine, posebno u načinu dokazivanja iste!", navodi Oreščanin u priopćenju.

Oreščanin je zatim prozvao šefa skauta Marija Brkljaču te zatražio novu istragu oko Gojunova slučaja.

"Nakon gotovo tri godine rada u Hajduku i nakon svih izazova i prepreka na koje smo nailazili i na njih odgovarali uvijek štiteći Klub, njegove vrijednosti i ono što Klub predstavlja među navijačima, u potpunosti vjerujemo gospodinu Gojunu te kolegama iz Akademije, koji su nas odmah izvijestili o nečasnim radnjama, a koje je gospodin Gojun naveo u izvješću u mailu. 

Također, smatramo bitnim naglasiti kako ovo nije jedini incident takve vrste, o čemu smo u tom trenutku obavijestili nadređene. Naime, gospodin Mario Brkljača, glavni svjedok sportskom direktoru, za vrijeme priprema u Turskoj je u prisutnosti cijelog stožera prve ekipe iznio sumnju u ozbiljnost Kluba, modela, sporio način upravljanja, ulazio u transfernu politiku, te unosio nemir. Kada je to prijavljeno nadležnima, gospodin Brkljača je tvrdio kako cijeli stožer laže. Ne moram naglašavati kakva je atmosfera nepovjerenja stvorena u tom trenutku i u kakvim smo uvjetima nastavili raditi.

Smatramo da je u ovom trenutku nužno stati iza sustava kakvog smo gradili, ali prije svega da je nužno boriti se za istinu i protiv svih devijacija, neprofesionalnosti i alibija koji potkopavaju ne samo sportski sustav kojim Klub ide nego i puno više, nogomet u cjelini i ovaj društveno iznimno vrijedan projekt. 

Ukoliko se nadležni ne slažu s našom nogometnom filozofijom i načinom rada i poštivanja etičkih vrijednosti molimo da nam to kažu i da nam se zahvale na suradnji. 

U našem dosadašnjem radu u Hajduku, koliko god u pojedinim fazama bilo teško, proveli smo neke od najljepših trenutaka života. Došli smo raditi za Hajduk i stajat ćemo iza onakvog Hajduka koji nas je privukao, odgovorno bez kompromisa i alibija štiteći dostojanstvo svih onih koji za Hajduk žive. 

Pozivamo zato odgovorne da ponovno provedu cjelovitu detaljnu istragu sa svim uključenim akterima u ovom slučaju te da preuzmu odgovornost za događaje u Klubu. Mi smo svoju odgovornost preuzeli!

S ovim pozivom moji najbliži suradnici i ja šaljemo jasnu poruku i sliku o Hajduku kakvog želimo te ćemo se u nastavku naših priprema nastojati posvetiti isključivo nogometnom terenu, igračima i aktivnostima koje su isključivo vezane za ono za što smo dovedeni u Klub."

Komentara 38

Avatar doog_kool
doog_kool
14:10 01.07.2019.

Jedino sto ja zelim tome nekoc velikome hrvatskome klubu je ono sto su oni zeljeli hrvatskoj reprezentaciji,dakle citirat cu njihov slavni transparent,njihovo (uz svastiku naravno) najvece remek djelo modernog doba "sve izgubili dabogda"

RE
Rex
14:03 01.07.2019.

Da bog da se raspali skroz.......

ZA
zagi101
14:13 01.07.2019.

oreščaninu bježi s poljuda dok nisi popio batine, vidiš da ne trpe zagrepčane za trenere, cirkus od kluba na najjače

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije