Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA liga

Rapsodija cibosa, Zadrani 'nisu došli na utakmicu'

Cibona - Zadar
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
10.01.2020.
u 22:25

Onakvi Zadrani kakvi su na svom terenu pobijedili Zvezdu i Budućnost nisu doputovali u Zagreb, a cibosi su pak izgledali kao razjareni vukovi

U najvećem hrvatskom derbiju, koji je u ovoj prilici bio samo derbi začelja ABA lige, košarkaši Cibone posve su deklasirali momčad Zadra (89:60).

Takvo što naslutiti se dalo već po otvaranju susreta (12:0, 17:2) pa je već na poluvremenu pitanje pobjednika bilo riješeno jer su cibosi na veliki odmor otišli s prednošću od 20 koševa (46:26). U stvaranju te, nedostižne prednosti, najznačajnije su sudjelovali Ivan Novačić (12 koševa), kapetan Marin Rozić (8 koševa, 4 osvojene lopte) i Amerikanac Shane Gibson (8 koševa).

Cibona - Zadar
1/7

Ni u nastavku Zagrepčani nisu popustili, pa je vrlo brzo postalo jasno da ni u drugom pokušaju iz svlačionice nije izašao onaj Zadar koji je pobijedio dvije najjače momčadi regionalne lige Budućnost i Crvenu zvezdu. Treba reći da su Zadrani u Zagreb doputovali bez dva vrlo važna igrača (Mavra, Ahmed) no to ih ne opravdava za ovako mlaku predstavu.

Jedini koji se u redovima gostiju izdizao iz tog sivila bio je Amerikanac Allen (20 koševa), no on sam nije mogao puno. S druge strane, kod pobjednika košgeterski su prednjačili već spomenuti Novačić (20 koševa) i Gibson (14), a bila je ovo utakmica u kojoj je, u odsustvu Tonija Katića, živnuo Cibonin slovenski razigravač Matic Rebec (16 koševa, 9 asista). Slovenskom reprezentativcu bila je ovo ponajbolja utakmica otkako nosi dres zagrebačkog kluba.

Ciboni je to bila peta pobjeda u regionalnoj ligi, a Zadar je ostao na četiri. Hrvatskim klubovima predstoji grčevita borba za ostanak.

>> Pogledajte nastup seksi plesačica na košarkaškoj utakmici

Ključne riječi

Komentara 1

SV
svitilnik
23:39 10.01.2020.

Opet o jugoslavenskoj ligi. Uskoro je gotovo s time. Nadam se da će te odgovarati za državnu izdaju, za pljačku hrvatskih državnih obveznika kojima ste govorili da ih jugoslavenska liga ništa ne košta i što ste nam godinama uništavali hrvatskuku košarku i državne interese. Pljunuli ste nam u lice. Idu novi parlamentarni izbori i pomesti ćemo sve koji su sudjelovali u tome. I vratit ćete nam sve sve novce koje ste dobili za sve te laži

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije