Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Rangers i Leipzig prošli, Partizan ispao, Dudelange napravio senzaciju

Celtic
Foto: Reuters
30.08.2018.
u 22:51

Podvig je učinio i F91 Dudelange postavši prvi luksemburški klub koji se plasirao u natjecanje po skupinama nekog europskog kupa.

Nogometaši Rangersa, Leipziga, Zenita i Bešiktaša izborili su plasman u Europsku ligu, ciparski Apollon Limassol je priredio iznenađenje izbacivši Basel, dok je F91 Dudelange postao prvi luksemburški klub koji se plasirao u natjecanje po skupinama nekog europskog kupa.

Rangers se plasirao u Europsku ligu nakon što je na gostovanju u Rusiji odigrao 1-1 protiv Ufe i tako obranio pobjedu 1-0 iz prve utakmice. Rangers je utakmicu završio s dva igrača manje i jedva se provukao.

Škotski velikan je odlično ušao u susret i u devetoj minuti je poveo golom Oviea Ejaria. Izjednačio je Dmitri Sjsuev u 32. minuti, a pet minuta kasnije 'pocrvenio' je Alfredo Morelos. Kolumbijski napadač je dobio žuti karton zbog prekršaja, ali je nastavio s prigovorima pa mu je sudac Tobias Stieler bez razmišljanja pokazao crveni karton. U 66. minuti isključen je Jon Flanagan koji je sakupio dva žuta kartona. Domaćin je u nastavku stisnuo Škote, ali je momčad Stevena Gerarda izdržala do kraja. Nikola Katić je odigrao cijeli susret za Rangers.

Dramatično je bilo i u Leipzigu gdje je RB Leipzig golom u sudačkoj nadoknadi došao do pobjede 3-2 protiv ukrajinske Zorje i prolaza dalje nakon što je prva utakmica završila bez golova. Gosti su imali vodstvo 2-1, ali nisu izdržali. Strijelci za RB Leipzig bili su Werner (7),  Augustin (69) i Forsberg (90-11m), dok su golove za Zorju postigli Ratao (35) i Gordienko (48).

Celtic nije imao previše problema sa Sudovom. Nakon gostujućih 1-1, Celtic je na svom travnjaku slavio 3-0 i nastavio europsku priču. Golove za momčad iz Glasgowa zabili su Leigh Griffiths (27), Callum McGregor (53) i Kristoffer Ajer (61). Ivan Kardum je branio za goste, a cijeli susret je igrao i Andro Švrljuga. Jozo Šimunović nije nastupio za Škote, 

Zenit je uspio obraniti 3-1 pobjedu iz prve utakmice protiv Moldea i usprkos porazu 1-2 izborio je europsku jesen.

Ruski sastav je poveo u 21. minuti preko Dalera Kuzjaeva, no Molde je uspio okrenuti rezultat golovima Eirika Hestada (65) i Erlinga Brauta Halanda (77). Norvežanima je trebao još jedan gol za produžetak, ali nisu i treći put probili gostujuću obranu.

Nakon što je izbacio Rijeku, norveški Sarpsborg je bio uspješniji i protiv Maccabija iz Tel Aviva i u svom prvom europskom izletu izborio je natjecanje po skupinama. Norvežani su u Izraelu izgubili 1-2 obranivši pobjedu 3-1 iz prve utakmice. Maccabi je golovima Omera Atzilia (52-11m) i Elirana Atara (60) imao rezultat za prolaz, no Ole Jorgen Halvorsen je golom iz jedanaesterca u 81. minuti donio gostima veliko slavlje.

Ciparski Apollon Limassol je priredio iznenađenje izbacivši Basel. Nakon što su Švicarci u prvom susretu pobijedili 3-2, Apollon je u uzvratu pobijedio 1-0, a pogodak odluke zabio je Charalambos Kyriakou u 53. minuti. Za Apollon je cijeli susret igrao Anton Maglica.

Podvig je učinio i F91 Dudelange postavši prvi luksemburški klub koji se plasirao u natjecanje po skupinama nekog europskog kupa. Dudelange je u obje utakmice bio bolji od rumunjskog Cluja pobijedivši na svom terenu 2-0, a potom i u uzvratu 3-2. Najbolji igrač u obje utakmice bio je Danel Sinani koji je ukupno zabio tri gola - jedan u prvom susretu, a dva u uzvratu.

FC Kopenhagen i Atalanta su obje utakmice odigrali bez golova, a kako su mreže mirovale i tijekom produžetka pobjednik je razriješen izvođenjem jedanaesteraca. Na koncu su slavili Danci 4-3. Mario Pašalić je za talijanski sastav igrao do 57. minute.

Bešiktaš je pobijedio beogradski Partizan 3-0 nakon što je prvi susret završio 1-1. Golove za momčad iz Istanbula zabili su Pepe (37, 69) i Oguzhan Ozyakup (45+1). Domagoj Vida je igrao cijeli susret za Bešiktaš.

Nakon što je prva utakmica završila bez golova Bordeaux je na svom travnjaku pobijedio Gent 2-0. Pobjedu francuskom sastavu donijeli su Francois Kamano (10) i Jimmy Briand (64-11m). Za goste je branio Lovre Kalinić, dok Franko Andrijašević nije nastupio.

Za razliku od Genta, Racing Genk je prošao dalje s dvije uvjerljive pobjede protiv Brondbyja. Belgijanci su na svom stadionu slavili 5-2, a u uzvratu sa 4-2. Za danski sastav je cijeli susret igrao Ante Erceg, dok je Josip Radošević zamijenjen u poluvremenu.

>> Pogledajte kako je Marko Livaja udario protivnika

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zarkotih
22:30 01.09.2018.

To što je uradio Livaja je za zatvor, nema opravdanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije