Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILA UEFA

Rakitićevo veliko srce: Postao veleposlanik za pomoć djeci

Champions League - Group E - FC Krasnodar v Sevilla
MAXIM SHEMETOV/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
24.02.2021.
u 16:20

U pet godina otkako je osnovana UEFA-ina zaklada, oko milijun djece iskoristilo je njezinu široku paletu aktivnosti predstavljenih u sto zemalja na pet kontinenata

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić postao je prvi veleposlanik  UEFA-ine zaklade za djecu koja podržava projekte za razvoj dječjih prava širom svijeta, objavila je europska krovna nogometna organizacija na svojim službenim stranicama.

Bivši hrvatski reprezentativac i trenutni član španjolskog prvoligaša Seville sudjelovat će u dobrotvornim projektima zaklade i javno promovirati njezinu ulogu.

- Jako sam zadovoljan što sam dobio ovu priliku, jer je važna odgovornost osvijestiti ljude da zaklada i glumci mogu puno doprinijeti na ovom području, posebno pomažući djeci da pronađu svoju sreću - rekao je Rakitić.

- Kao otac dvije kćeri, itekako sam svjestan koliko je važno vidjeti osmjeh na dječjem licu - dodao je 32-godišnji veznjak.

Dječju zakladu UEFA vodi prvi čovjek europskog nogometa, Slovenac Aleksander Čeferin, koji je, kad je imenovan prvi veleposlanik zaklade, ocijenio da je Rakitić više nego samo izuzetan nogometaš. 

- On je također čovjek koji izvan terena svojim djelovanjem želi pomoći u promicanju opipljivih promjena za boljitak drugih - rekao je Čeferin.

U pet godina otkako je osnovana UEFA-ina zaklada, oko milijun djece iskoristilo je njezinu široku paletu aktivnosti predstavljenih u sto zemalja na pet kontinenata.

Kroz sport, a posebno nogomet, UEFA-ina zaklada pomaže pružiti nadu djeci iz siromašnih obitelji kako bi mogla postići svoje ciljeve u životu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije