Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI VEZNJAK

Rakitić ubilježio 300 nastupa u Primeri, znate li koji mu je Hrvat najbliže?

Ivan Rakitić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.01.2020.
u 14:03

Bivši napadač Davor Šuker, koji je za Sevillu i Real Madrid nastupao od 1991. do 1999. godine, nalazi se natrećem mjestu među Hrvatima s 239 nastupa u španjolskom prvenstvu. Na četvrtom mjestu je Luka Modrić, vezni igrač Real Madrida, s 215 odigranih susreta u Primeri

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić (31) odigrao je u nedjelju 300. utakmicu u španjolskom prvenstvu, čime je postao prvi Hrvat s 300 odigranih utakmica u povijesti Primere.

Vezni 31-godišnji igrač odigrao je 74 minute u pobjedi Barcelone 1-0 protiv Granade, u premijernoj utakmici novog Barcinog trenera Quique Setiena.

Rakitić je u Španjolsku došao u siječnju 2011. godine kada je plavi dres njemačkog Schalkea zamijenio bijelo-crvenim Seville. Za Sevillu je u prvenstvu nastupio 117 puta, a onda je u ljeto 2014. prešao u Barcelonu. Za Katalonce je odigrao 183 prvenstvena susreta.

Rakitić je u 300 utakmica za Sevillu i Barcelonu zabio 48 golova i asistirao 58 puta.

Najbliže Rakitiću je Janko Janković. Bivši hrvatski reprezentativac koji je u Primeri odigrao desetak sezona upisao je 242 nastupa! Bivši napadač Real Valladolida (1988. - 1990.), Real Ovieda (1990. - 1995.) i Herculesa iz Alicantea (1995. - 1997.) zabio je i 46 pogodaka u elitnom razredu španjolskog nogometa. Bivši napadač Davor Šuker, koji je za Sevillu i Real Madrid nastupao od 1991. do 1999. godine, nalazi se na trećem mjestu među Hrvatima s 239 nastupa u španjolskom prvenstvu. Na četvrtom mjestu je Luka Modrić, vezni igrač Real Madrida, s 215 odigranih susreta u Primeri.

I dok se Rakitić upisao u povijest kao prvi Hrvat koji je uspio stići do brojke od 300. nastupa u španjolskoj ligi, tamošnji mediji, ali i oni u Italiji, raspisali su se o njegovom transferu u Juventus!

La Repubblica piše, a prenosi Marca kako će doći do razmjene igrača! Put Barcelone bi trebao krenuti Federico Bernardeschi, a naš bi reprezentativac pojačao i već sada snažni red torinskog kluba. 

>>> Pogledajte kako će izgledati luksuzni kamp vatrenih 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije