Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

RaKitić se uklapa u Bilićev rock'n'roll

kitic-txt.jpg
import
24.05.2008.
u 21:48

Eh, da se Europsko prvenstvo igra u Rijeci... Nanizao je Slaven Bilić na Kantridi u svom mandatu tri pobjede, nakon Norveške i Slovačke, posljednji su pali bezopasni Moldavci. Pobjeda koju je glavom osigurao kapetan Niko Kovač brzo će postati tek statistički podatak, najvažnije je da nema ozlijeđenih.

Tek jedan zgoditak u gostujućoj mreži očekivali su oni pestimičniji, ali ne treba zaboraviti da je izbornik u rukavu ostavio tri asa - Darija Srnu, Niku Kranjčara i Mladena Petrića. No, njihov izostanak omogućio je Ivanu Rakitiću da postane "slatka briga" izbornika. Kamo ga smjestiti? Za njega bi u prvoj postavi naš coach morao pronaći mjesto.

Plavokosi mladić je s dva odlična poteza, kada je nakon pola sata igre sam oduzeo loptu braniču, okrenuo se i pred vratarom silovito odapeo, a zatim sjajnim centaršutom namjestio loptu Niki Kovaču koji je tek podmetnuo glavu - pokazao da vrlo dobro zna što radi. Većinu prekida također je izvodio Rakitić, udarac treba još namjestiti, no ako lopta krene prema vratima, teško će je biti zaustaviti.

Hickersberger, Löw i Beenhakker neće imati mnogo problema - samo trebaju svojim igračima reći - čuvajte plavokose momke. Luka Modrić odigrao je još jednu odličnu utakmicu, svoju posljednju u Hrvatskoj. Igrao je kao da se u Rovinju izležavao, a ne naporno pripremao.

Najveću grešku treba pripisati vrataru Stipi Pletikosi koji je sedam minuta prije kraja prvog dijela katastrofalno ispucao loptu u noge moldavskog napadača, kojega je Robert Kovač bio primoran pokositi, za što bi u natjecateljskoj utakmici dobio crveni karton. Slovenac Čeferin ga je poštedio, no podno Alpa neće biti tako milostivi.

Naljepši je ipak trenutak utakmice bio kada je gostujući vratar Stanislav Namasco u padu izbio loptu na vrhu svog šesnaesterca - glavom! Alexeev je nešto pukušavao u 80. minuti oko našeg gola, ali Pletikosa se refleksom iskupio za grešku s početka.

Ivana Klasnića Riječani su dočekali s najviše pljeska. Podsjetimo, na posljednjem reprezentativnom susretu na Kantridi ga je dočekao transparent "Ako zatreba, i srce ću dati. Ivane, Armada je uz tebe", no nije im se uspio odužiti.

Vedran Ćorluka odlično se na desnom boku probijao prema naprijed, ubacivao lopte 'koje imaju oči' i savršeno kombinirao s Lukom Modrićem na desnoj strani. Čarlijevi ubačaji mogli bi biti Bilićevo tajno oružje.

Bile su teške noge naših reprezentativaca, koje je četiri dana po Rovinju naganjao kondicijski trener Miljenko Rak. Najviše su, prema pokazanom, stradali braniči. Dodavanja suparniku u noge pred našim šesnaesercom vještiji bi napadači iskoristili. Moldavija, srećom, nije znala kako unovčiti te "poklon- bonove".

S obzirom da se radilo o prijateljskoj utakmici u prvoj fazi priprema, Bilić boysima se nema što zamjeriti. Stožer je dobro procijenio da je slabiji protivnik idealan za uigravanje, a vatreni se nakon Nizozemske i Škotske vraćaju na pobjednički put. Najteža faza priprema je iza njih, s mora se vraćaju preplanuli, sa smješkom na licu. No, ostaje dojam da vatreno ludilo još uvijek nije krenulo... Na mahove smo gledali rock, no treba se još zakotrljati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije